ZBOG OVOG PODATKA SVI VJERUJU DA SU RAPTORSI NOVI PRVACI: / Samo je jedna momčad uspjela ono što moraju Warriorsi

Image
Foto: Profimedia

Toronto će prigodu za NBA naslov, prvi u povijesti kluba, imati u svojoj dvorani u utorak ujutro po hrvatskom vremenu

8.6.2019.
12:42
Profimedia
VOYO logo

Toronto Raptorsi pobijedili su Golden State Warriorse u Oaklandu sa 105:92 i u seriji na četiri pobjede u NBA finalu poveli su s 3-1, a ponovno je briljirao Kawhi Leonard s 36 poena, 12 skokova, 2 asistencije, 4 ukradene lopte i 1 blokadom. No, još važnije je da je u trećoj četvrtini ubacio 17 poena i u toj dionici Toronto je prelomio utakmicu na svoju stranu.

Image
NOVI NBA PRVAK NA POMOLU: /

Warriorsi pred potopom, Toronto pred povijesnim naslovom

Image
NOVI NBA PRVAK NA POMOLU: /

Warriorsi pred potopom, Toronto pred povijesnim naslovom

Iako je Golden State igrao žestoku obranu na njemu, Leonard je bio nezaustavljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrenuo momentum

"Ja ne igram herojsku košarku, ne zanimaju me osobni rekordi i slične stvari. Igram za navijače i pobjedu", kazao je uvijek skromna i šutljiva prvaz zvijezda kanadske momčadi.

Koliko znači za nju, pokazuju i izjave suparničkih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On svoju volju i odlučnost pretoči na suigrače i uvijek odradi posao", kazao je krilni centar Golden Statea Draymond Green.

Image
Foto: Profimedia

June 7, 2019 - Oakland, California, United States of America - Shaun Livingston #34 of the Golden State Warriors guards Kawhi Leonard #2 of the Toronto Raptors during Game 4 of the NBA Finals on Friday June 7, 2019 at Oracle Arena in Oakland, California. JAVIER ROJAS/PI, Image: 444531625, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Hvali ga i jedan od najboljih igrača lige Steph Curry: "On je pogodio svaki važan šut, time je okrenuo momentum na stranu Toronta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki doprinos pobjedi Toronta dali su i Serge Ibaka s 20 te Pascal Siakam s 19 koševa. Poražene prvake predvodio je Klay Thompson s 28 poena, koji se vratio u momčad nakon preskočene jedne utakmice zbog ozljede. Steph Curry, kojeg je obrana Raptorsa prisilila na šut 2-9 za tricu, ubacio je 27, nakon rekordnih 47 u prošloj utakmici.

Ništa nismo napravili

Toronto će prigodu za NBA naslov, prvi u povijesti kluba, imati u svojoj dvorani u utorak ujutro po hrvatskom vremenu (3.00).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo lijepu prednost i u petoj utakmici moramo zadržati samopouzdanje. Ne smijemo brzati, trebamo igrati strpljivo", dodao je Leonard.

"Dobili smo tri utakmice, ali serija se igra na četiri pobjede. To znači da još ništa nismo napravili. Oni su branitelji naslova i sigurno se neće tako lako predati", kazao je playmaker Toronta Kyle Lowry, koji je upisao 10 poena i 7 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je samo jedna momčad okrenula 1-3 u povijesti NBA finala, Cleveland prije tri godine upravo protiv Golden Statea.

"Naša situacija je loša, ali dok imamo šanse nema predaje. Ova momčad ima karakter jer bez toga ne bismo uspjeli napraviti ono što jesmo u zadnjih pet sezona", kazao je Curry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo