ZAVRŠIO JE NAJIMPRESIVNIJI NIZ NBA LIGE: / Padat će u budućnosti svakakvi rekordi, ali ovo je nezamislivo i neponovljivo

Image
Foto: AFP

Igrač kojem pomoć za ubačaj nije potrebna

30.1.2019.
9:39
AFP
VOYO logo

Svaka serija u jednom trenutku mora završiti, koliko god ona dojmljiva ili loša bila. Kraj je stigao i seriji Jamesa Hardena koja je impresivnija od činjenice da 24 uzastopne utakmice ne postiže manje od 30 poena u susretima NBA lige, a njen kraj stigao je pomalo neprimjetno u utakmici koju su Houston Rocketsi igrali protiv Orlando Magica u noći na ponedjeljak.

Uz bok najvećima

U seriji u koja je tad bila duga 23 utakmice kroz koje je Harden prosječno bilježio 42,2 poena, 8,1 asistenciju i 7,3 skokova događala se jedna sasvim nevjerojatna stvar. Svi su Hardena stavljali u kontekst igrača kao što su Michael Jordan, Kobe Bryant, Elgin Baylor i, prije svih, Wilt Chamberlein, igrača koji su 'sami' mogli igrati protiv kompletne suparničke momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Harden je u toj seriji izgledao upravo tako, kao igrač kojem pomoć suigrača u napadu nije potrebna. Jer, zvuči nevjerojatno ono što navodi Houston Chronicle, Harden je odigrao šest uzastopnih utakmica u kojem nije zabio koš koji bi nekom od njegovih suigrača na konto upisao asistenciju.

Od Capele do Farieda

Preciznije, serija je trajala od utakmice protiv Orlando Magica i dodavanja Clinta Capele za njegov ubačaj do dodavanja Kennetha Farieda u utakmici protiv istog suparnika četrnaest dana kasnije. Između dva dodavanja za koš Harden je ubacio 304 poena za koje mu nitko nije asistirao!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam taj podatak i vidio da vi novinari brinete oko toga. Nije mi jasno zašto. Način na koji mi igramo košarku... onaj koji ima loptu, on asistira. A Harden nije tip igrača koji će ju primiti i puknuti prema košu pa onda i nema asistencije", objasnio je sve trener momčadi Mike D'Antoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo