INFARKTNA ZAVRŠNICA / Zagrebački derbi opravdao je sva očekivanja: Cibona i Dinamo odigrali utakmicu za pamćenje

Image
Foto: pixsell

Navijači su bodrili obje momčadi

19.11.2023.
20:18
pixsell
VOYO logo

 Košarkaši Cibone ostvarili su sedmu pobjedu u nizu u svim natjecanjima svladavši u 9. kolu hrvatske Premijer lige zagrebački Dinamo sa 75-68, iako su i u ovom dvoboju domaćeg prvenstva bili limitirani na petoricu igrača iz seniorskog pogona. 

Image
IMA POSEBNE EMOCIJE /

Olmo o domovinskom ratu: 'Kada sam vidio dječake i djevojčice...'

Image
IMA POSEBNE EMOCIJE /

Olmo o domovinskom ratu: 'Kada sam vidio dječake i djevojčice...'

Dinamo je bolje počeo utakmicu i nakon šest minuta igre imao već 10 koševa prednosti (13-3), ali je momčad Jakše Vulića već do kraja prve četvrtine uspjela nadoknaditi taj zaostatak (16-16). U drugoj četvrtini Cibona je povela 25-20, na što je momčad Josipa Sesara odgovorila serijom 8-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je bila izjednačena do početka zadnje četvrtine, da bi dinamo u 33. minuti došao do sedam koševa prednosti (58-51). No, Cibona se brzo uspjela oporaviti i dovesti utakmicu do neizvjesne završnice, a tada je Dinamu presudio Ivan Majcunić.

Kod vodstva 67-65 pogodio je tricu za +5 (70-65) na 1:15 minuta do kraja, a onda u sljedećem napadu Dinama ukrao loptu. U sljedeća dva Cibonina napada je još pogodio tri od četiri slobodna bacanja za 73-67 na deset sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibonini košarkaši su pogodili 16 trica iz 41 pokušaja i u tome su potpuno nadmašili suparnika (8/27).

Po 16 koševa za pobjednike postigli su Domagoj Vuković i Krešimir Radovčić koji je tome dodao i sedam asistencija. Aleksandar Aranitović je ubacio 15 poena i imao devet skokova, Ivan Majcunić je postigao 14, a Ivan Perasović 11 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Dinama je Karlo Mišić ubacio 15 poena, a po 13 koševa postigli su Ivan Vučić i Filip Kraljević.

Košarkaši Zadra su i bez doprinosa Luke Božića uvjerljivo na svom Višnjiku svladali Dubrovnik s 98-59 za nastavak pobjedničkog niza u domaćem prvenstvu. Aktualne prvake je do devete uzastopne pobjede predvodio dvojac Arijan Lakić i Patrik Jambrović, a obojica su ubacili po 18 koševa, dok je Krševan Klarica postigao 16 poena. Dubrovčane je sa 17 koševa predvodio Filip Vujičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo