Zagreb upisao povijesnu pobjedu!

Košarkaši Zagreba u petom su kolu Eurolige upisali prvu, povijesnu euroligašku pobjedu.

17.11.2011.
0:48
VOYO logo

Najbolji pojedinac u redovima Mrava bio je Krunoslav Simon sa 22 koša, 4 skoka i 3 asistencije, no junak dvoboja bio je Amerikanac Josh Heytvelt. Ne samo zbog 17 koševa (drugi strijelac momčadi) i 11 skokova, već i zbog toga što je u zadnjem napadu gostiju, pri rezultatu 79:78 za Zagreb, ukrao loptu Sonnyju Weemsu.

Inače, ni ova utakmica nije mogla proći bez velikih crnih rupa u igri Zagreba. Nakon što su 2:09 minuta do kraja prve četvrtine gubili 16:20, mravi su zabili 11 koševa u nizu, odnosno napravili seriju od 18:2 u sedam minuta za 34:22. No, pri vodstvu 40:25 (najveće vodstvo na utakmici), primaju 11 koševa u nizu i na poluvrijeme odlaze sa samo 40:36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje nije bilo ni u trećoj četvrtini. Nakon što su preko Kasuna poveli 42:36 (8:35 do kraja treće), zagrebaši su u sljedeće tri minute primili devet, a nisu dali ni jedan koš pa su gosti došli u vodstvo.

Ono je bilo najveće 34 sekunde prije kraja treće kad su imali +6, no Zagreb u zadnju dionicu ulazi samo sa tri koša zaostatka (57:60). Ubrzo i preokreće, nakon čega se igra manje-više koš za koš. Do dramatične završnice i pobjede mrava. Dodajmo da je kod gostiju Marko Popović u 20 minuta zabio 11 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su jednom neuvjerljivo, premda treći put zaredom nakon uvodnih dvaju poraza, do euroligaške pobjede stigli košarkaši Fenerbahçea. U Istanbulu su nakon produžetka pobijedili talijanski Cantu 85:83. Nakon 40 minuta igre bilo je 73:73. Tricu je za goste deset sekundi prije kraja utakmice pogodio Nicolas Mazzarino izjednačivši rezultat, a hrvatski reprezentativni playmaker Roko Leni Ukić u solo akciji s istekom vremena nije bio precizan. Njegov je nekvalitetan skok-šut nakon piruete završio na prednjem dijelu obruča.

Iskupio se Splićanin zabivši četiri od šest slobodnih bacanja u posljednjih 20 sekundi produžetka, čime je osigurao pobjedu momčadi Nevena Spahije. Na parketu je proveo malo više od 29 minuta i završio s 12 koševa (3-12 šut za dva poena, 6-8 slobodna bacanja), pet skokova i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solidno je odigrao i Bojan Bogdanović, koji je za 25 minuta na parketu zabio 12 koševa (2-6 iz igre, 8-9 slobodna bacanja). Posebno je probleme talijanskom sastavu stvarao postavljajući se na poziciju niskog posta, s koje je lagano leđnom tehnikom okretao svoje čuvare i dizao se na šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo