Zagreb preokretom do pobjede u derbiju

Košarkaši Zagreba CO savladali su gradskog rivala Cibonu u utakmici 12. kola regionalne ABA lige. Igrači trenera Vlade Androića slavili su rezultatom 82:77.

18.12.2011.
21:49
VOYO logo

Cibona je šest minuta prije kraja utakmice imala velikih deset razlike (68:58), ali onda je Zagreb odigrao najboljih šest minuta utakmice u kojima je napravio seriju 15:0. Stečenu razliku Mravi su bez većih problema održali do samog kraja susreta.

Zagreb je u košarkaškoj dvorani Dražen Petrović do pobjede predvodio Kruno Simon koji je ubacio 29 poena i imao sedam skokova. Veliku ulogu na kraju utakmice odigrao je i Ante Mašić koji je u seriju 15:0 ugradio dvije trice, te na kraju završio susret sa 11 ubačenih poena. Mario Kasun dodao je 13 uz 14 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod gostiju najefikasniji je bio Damjan Rudež sa 23 poena i osam skokova, dok je veteran Davor Kus ubacio 15 uz šest asistencija. Spomenimo još samo da su Vukovi izveli čak 18 slobodnih bacanja manje od Zagreba (25-7).

Zagreb je ovom pobjedom preskočio Cibonu na šestom mjestu ABA lige, te se priključio četvorci (Cedevita, Partizan, Budućnost i Union Olimpija) koja se bori za završni turnir odnosno Final Four.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo