Zagreb i u drugoj utakmici finala dobio Cedevitu!

Košarkaši Zagreb CO-a pobijedili su na domaćem parketu u Trnskom Cedevitu 82:72 za vodstvo 2-0 u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske.

2.6.2011.
0:31
VOYO logo

Mrave od povijesnog prvog naslova dijeli još jedna pobjeda, a treća utakmica finala PH igra se u Sutinskim vrelima u subotu, s početkom u 20.15 sati.

Luka Žorić bio je u prvom dijelu ponovo nerješiva zagonetka za obranu Cedevite. Zabio je 15 koševa za 17 minuta provedenih na parketu, a takvu su sliku gledatelji u Trnskom gledali i u nastavku pa je centar Mrava do kraja susreta 'utrpao' 34 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod gostiju probudio se u prvoj utakmici nevidljivi Dontaye Draper. Do odmora je za 16 minuta zabio 11 koševa, a ukupno je imao 22 ubačaja.

Zagrebaši su u prvoj četvrtini utakmice zaskočili momčad Ace Petrovića te su nakon 10 minuta imali solidnih devet koševa prednosti (22:13). Obrana je opet dobro funkcionirala i Cedevita se mučila kako probiti Mrave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici potpuno druga slika. Došlo je do male krize Zagrebaša, pa su gosti iz Sutinskih vrela okrenuli rezultat, vodili pred sam kraj prvoga dijela i s tri koša prednosti. Ipak, na odmor se otišlo s +1 za mrave (37:36).

A ono što je bila poprilično mirna utakmica u prvih 20 minuta, u nastavku se pretvorila u ludnicu. Prvo je krenulo sa nizom trica obje momčadi, a onda je u 26. minuti nakon petog prekršaja Corsley Edwards bacio loptu prema sucu i zaradio tehničku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovu obranu skočio je trener Aco Petrović i zaradio drugu, isključujuću tehničku pogrešku. Prvu je dobio nakon samo dvije minute igre, također zbog prigovora sucima. Iako su ostali bez prvoga centra i trenera, cedevitaši su zadržali hladne glave i u zadnju četvrtinu ušli s košem prednosti (61:60).

Utakmica je bila u egalu do zadnjih pet minuta, a onda se 3:20 minuta do kraja Zagreb odlijepio na +11. Tu prednost Cedevita više nije mogla stići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201104170355006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo