ZABORAVITE NA NBA: / Ovi nevjerojatni mladići prva su priča košarkaške Amerike

Image

Gonzaga Bulldogs na Final Fouru, sudac se srušio za vrijeme utakmice

31.3.2021.
9:56
VOYO logo

Mladi košarkaši sveučilišne NCAA momčadi Gonzaga Bulldogs u noći sa utorka na srijedu po hrvatskom vremenu, na Lucas Oil stadionu u Indianapolisu pred nekoliko tisuća navijača na turniru Elite 8 (elitnih osam) drugog dana njegovog trajanja, pomeli su momčad USC-a iz Kalifornije 85:66 i tako ostvarili svoju 30 uzastopnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

March Madness

Završnica NCAA-ja odnosno sveučilišnog prvenstva još se zove March Madness i izuzetno je popularno u SAD-u. Gonzaga Bulldogs najdominantnija je sveučilišna košarkaška momčad ove sezone i trenutno imaju rekordni niz od 27 uzastopnih pobjeda s najmanje 10 poena razlike, što je najdulji niz u posljednjih 60 godina, javlja SportsCenter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, američka javnost se s pravom pita, može li itko zaustaviti te dečke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gonzaga napravila novi šou u NCAA ligi

Po 30. po redu ove sezone, Gonzaga je na to pitanje odgovorila s glasnim ne. Bulldogs su krenuli napraviti šou protiv USC-a i napravili su ga, ukrcavši se na vlak za Final Four protiv momčadi iz Južne Kalifornije koja nije bila ni blizu spremna za ono na što je naletila", stoji u tekstu uglednog američkog Yahoo Sportsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drew Timme imao je 23 poena i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neporaženi Bulldogs sa skorom 30-0

''Ovo je stvarno, stvarno velika stvar'', kazao je trener Mark Few o povratku svog sveučilišnog programa na Final Four nakon četverogodišnje stanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje postavljeni i najbolje rangirani Bulldogs (30-0) bit će treća momčad koja će donijeti neporaženi skor na Final Four otkako se liga proširila na 64 momčadi 1985. Posljednja momčad koja je ostala bez poraza do Final Foura bila je Indiana 1976. godine. U subotu u nacionalnom polufinalu, Zagsi će se sučeliti s 11. nositeljem UCLA, koji je u kasnijoj utakmici Elite Eight pobijedio Michigan 51:49.

Image
Image

INDIANAPOLIS, INDIANA - MARCH 30: (L-R) Anton Watson #22, Martynas Arlauskas #5 and Drew Timme #2 of the Gonzaga Bulldogs celebrate defeating the USC Trojans 85-66 in the Elite Eight round game of the 2021 NCAA Men's Basketball Tournament at Lucas Oil Stadium on March 30, 2021 in Indianapolis, Indiana. Tim Nwachukwu,Image: 602432793, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Jalen Suggs završio je s 18 poena, 10 skokova i osam asistencija. Mlada zvijezda Corey Kispert imala je 18 poena i loš šut iz igre od samo 6 od 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bert Smith se srušio i udario glavom u parket

Inače, na samom početku utakmice dogodilo se nešto što je zaledilo sve prisutne u dvorani, šokiralo. Naime, sudac Bert Smith se ničim izazvan, sam od sebe, srušio se na parket i nakon pružanja medicinske pomoći odnesen je s parketa na nosilima. Situacija je izgledala dramatično, Bert Smith je mirno stajao uz aut liniju iza koša i kad su Trojansi imali napad, nesretni sudac se samo srušio i pritom jako udario glavom od parker. Izgledalo je to prilično ružno, na prvu se mislilo da ne daj Bože nije srčani udar. I komentatori Arena Sporta ostali su neugodno iznenađeni situacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostao je na parketu ležati oko pet minuta dok se liječnička služba okupila oko njega, a zatim je uspio ustati i prijeći na obližnja nosila koja su dovezena sa svom potrebnom opremom, pa i onom za reanimaciju. Bio je upozoren i sjedio je prekriženih ruku dok su ga iznosili s terena.

U izjavi je glasnogovornik NCAA David Worlock rekao da je Smith stabilan i da neće biti prevezen u bolnicu. Worlock je također rekao da je Smith bio u kontaktu sa svojom obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70. utakmica koju je Smith sudio ove sezone

Worlocova izjava nije izričito navela prirodu Smithovog "medicinskog problema", premda je analitičar pravila CBS Sportsa Gene Steratore u emisiji TBS rekao da Smith osjeća vrtoglavicu, što je i dovelo do njegovog rušenja. Rekao je da su Smitha tretirali treneri u svlačionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smith je sudio svoju drugu Elite Eight utakmicu. Zamijenio ga je njegov zamjenik Tony Henderson koji je bio za zapisničarskim stolom. Uz to, Tony Chiazza - službenik u pripravnosti za utakmicu UCLA-Michigan kasnije u utorak - također je bio u pripravnosti za ostatak utakmice USC-Gonzaga, izjavio je Worlock.

Bila je ovo 70. utakmica koju je Smith sudio ove sezone, prema kenpom.com. Sudjelovao je na više konferencija za suce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UCLA također na Final Fouru

Daleko uzbudljivija i neizvijesnija bila je utakmica UCLA - Michigan u kojoj je momčad sveučilišta iz Los Angelesa slavila s 51:49. Michigan je u završnim sekundama imao dva pokušaja za tricu koja bi im donijela pobjedu, ali su Mike Smith i Franz Wagner bili neprecizni.

Bek Bruinsa Johnny Juzang je s 28 koševa bio uvjerljivo najbolji igrač utakmice, a za najtrofejniju momčad u povijesti sveučilišnih prvenstava (11 naslova) ovo je ukupno 19. plasman na Final Four, a prvi nakon 13 godina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NCAA Final Four je na rasporedu od 3. do 5. travnja u Indianapolisu, a u polufinalnim utakmicama će se sastati Baylor - Houston te Gonzaga - UCLA.

Završnica turnira košarkašica bit će odigrana u Alamodomeu u San Antoniju od 2. do 4. travnja, a polufinalne parove čine South Carolina - Stanford i Arizona - UConn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo