u rangu jordana i magica / Westbrook postigao 15. triple-double sezone! Bogdanovićevih 20 koševa nedovoljno za pobjedu

U pobjedničkoj momčadi je Francuz Nicolas Batum ubacio 23 koša, dok je najbolji igrač utakmice bio centar Netsa Brook Lopez sa 29 poena

23.3.2016.
9:06
VOYO logo

Dinamični razigravač Oklahoma City Thundera Russell Westbrook bio je najzaslužniji za domaću pobjedu svoje momčadi nad Houstonom 111-107, u kojoj je ubacio 21 koš uz 15 asistencija i 13 skokova, ostvarivši svoj 15. 'triple-double' učinak u ovoj sezoni.

Jedini košarkaš koji Westbrooka prati u toj kategoriji ove sezone je Draymond Green iz vodećeg Golden Statea koji je 11. puta imao tri dvoznamenkasta broja u spomenutim statističkim kategorijama. Bio je to Westbrookov 34. 'triple-double' u karijeri, a koliko je dominantan u ovoj sezoni najbolje pokazuje podatak da je legendarni Magic Johnson posljednji igrač koji je imao više 'triple-double' utakmica u sezoni od njega. Johnson se u sezoni 1988/89. zaustavio na 17 pa ga Westbrook još ima priliku prestići, a već je dostigao Michaela Jordana koji je u spomenutoj sezoni imao 15 'triple-double' učinaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blagoslov je kad vas netko spominje u istom kontekstu s tim momcima. To su ljudi iz Kuće slavnih. Moj je posao pomoći momčadi da pobjeđuje i da pokušamo osvojiti naslov", rekao je Westbrook čiji je doprinos, posebno onaj skakački, nahvalio Kevin Durant koji je Houstonu ubacio 23 koša.

"Kad ovako skače, bolja smo momčad. Koševima i asistencijama se može mjeriti s najboljima, ali njegovi skokovi su dodana vrijednost", istaknuo je Durant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Harden je predvodio Rocketse s 24 koša i 16 asistencija, pogodio je i tricu 13 sekundi prije kraja, kojom se Houston primakao na poena zaostatka (107-108), ali je i sedam sekundi prija kraja izgubio loptu, nakon čega je Westbrook s dva pogođena bacanja zaključio priču.

Bojan Bogdanović je protiv Charlotte Hornetsa prvi koš iz igre postigao tek u 35. minuti te u posljednjoj četvrtini ubacio 14 od svojih 20 poena, ali košarkaši Brooklyna nisu uspjeli preokrenuti rezultat te su gosti na kraju slavili sa 105-100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večer prije nego što su stigli u Brooklyn, Hornetsi su na svom parketu zaostatak od 23 koša u dvoboju sa San Antoniom pretvorili u pobjedu, ponajviše zahvaljujući Jeremyju Linu koji je u tom dvoboju ubacio 29 koševa. Večer poslije Lin se zaustavio na 21 košu. Nicolas Batum je ubacio 23 poena, što se uz 14 koševa novaka Franka Kaminskog i razigravača Kembe Walkera pokazalo dovoljnim za važnu gostujuću pobjedu kojom se Charlotte po učinku izjednačio s Atlantom (41-30), uz minimalan zaostatak za Miamijem (41-29), u borbi za naslov u Jugoistočnoj diviziji, koji donosi mjesto trećeg nositelja u doigravanju.

Gosti su većim dijelom utakmice vodili, imali čak i 17 koševa prednosti u trećoj četvrtini (57-40), ali su Netsi već do ulaska u posljednju dionicu taj zaostatak sveli na tri poena (67-64). Bojan Bogdanović je do 35. minute utakmice bio prilično samozatajan, ubacio je tek dva slobodna bacanja, da bi se s prvom pogođenom tricom pretvorio u motor koji je pokrenuo Brooklyn prema mogućem preokretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj četvrtini Bogdanović je ubacio 14 koševa, a njegovom je tricom i polaganjem domaća momčad stigla na koš zaostatka (97-98) 50 sekundi prije kraja. Nakon dva pogođena bacanja Walkera Bogdanovićeva trica za izjednačenje ostala je na obruču, čime je propala posljednja prilika za preokret. Gosti su pogodili sedam od osam slobodnih bacanja u posljednjih 40 sekundi i stigli do vrijedne pobjede.

Hrvatski reprezentativac je utakmicu završio s 20 koševa (šut 4/8, slobodna bacanja 9/9) i tri skoka. Od Bogdanovićevih suigrača bolji učinak imali su centar Brook Lopez s 29 koševa, devet skokova i šest asistencija, te vrlo raspoloženi Sean Kilpatrick s 25 poena (šut 9/12). Navijače Brooklyna razveselio je i povratak novaka Rondaea Hollis-Jeffersona koji je odigrao prve minute nakon teške ozljede skočnog zgloba zarađene 4. prosinca prošle godine te završio dvoboj s pet koševa, tri skoka i dvije asistencije za 15 i pol minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom u New Orleansu 113-99 košarkaši Miamija izbili su na vrh Jugoistočne divizije, jer imaju utakmicu manje i poraz manje od Atlante i Charlottea. Dwyane je s 25 koševa bio prvi strijelac Heata, ali sjsjan je bio učinak centra Hassana Whitesidea koji je uz samo jedan promašaj ubacio 24 poena, imao 14 skokova i tri blokade. Slovenac Goran Dragić je uz 21 koš, imao osam skokova i podijelio pet asistencija. Pelicanse je s 24 koša predvodio Jrue Holiday.

Los Angeles Lakersi su stigli tek do 15. pobjede u sezoni, ali su Staples Centeru skinuli još jedan veliki 'skalp'. Pobijedili su Memphis sa 107-100. Kobe Bryant je ubacio 20 koševa, Jordan Clarkson 22, ali najveći je doprinos za pobjedu imao Julius Randle s 13 koševa, 14 skokova i pet asistencija. Kod gostiju se istaknuo Tony Allen koji je iz igre gađao perfektnih 12/12 za 27 koševa, čemu je dodao pet asistencija i četiri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo