CIBONA SE UZ NOVE SPONZORE VRAĆA NA STARE STAZE SLAVE / Vukovi dobili snažan vjetar u leđa, rezultati su već vidljivi: 'Ovo sve treba biti jedan veliki motiv'

Image

Sve podsjeća i na vremena kada je Dražen Petrović uništavao protivnike i dva puta s Cibonom pokorio Europu

6.9.2021.
10:33
VOYO logo

Košarkaški klub Cibona već se godinama muči kako bi se vratili na stare staze slave. Zbog toga su uoči nove sezone krenuli s velikim promjenama. Jedna od njih je imenovanje Mirka Novosela (83) počasnim predsjednikom.

"Predložit ću potrebne mjere da se vratimo na staze stare slave, a po meni je ključna ta politika kluba koja se treba vrtjeti oko stvaranja igrača. Trebamo vidjeti na koji način se uključiti u međunarodna natjecanja i to su sve zadaci na stručnom planu. Na financijskom trebamo naći stabilno sponzorstvo i osigurati stabilne uvjete za normalno funkcioniranje. Ja ću pozvati sve sponzore, koji su i naši navijači, da pomognu i da dignemo Cibonu na jedan vrhunski nivo", izjavio je nedavno Novosel koji je s Cibosima bio prvak Europe, dva puta prvak i sedam puta pobjednik kupa bivše Jugoslavije, te dva puta osvajač europskog Kupa pobjednika kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A njegova najava brzo se ostvarila pa tako u ostvarivanje ciljeva u sezoni 2021./2022. Cibona kreće osnažena podrškom novih/starih partnera.

U godini kada slavi 75. rođendan, Cibona se vraća svojim korijenima te su najavili povratak potpore Klubu tri velika zagrebačka pojačanja - Franck, Badel 1862 i Kraš, s kojima će nastaviti svoj put fokusirani na izvrsnost i predani rastu i boljitku Kluba. Oni su i financijski pomagali klubu 70-ih i 80-ih godina, kada su ostvareni najbolji klupski rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

A da je to jedna od formula uspjeha pokazao je i nastup na Liburnia kupu u Opatiji. U polufinalu su srušili Partizan, a u finalu su bili bolji od talijanskog Pesara s uvjerljivih 80-51.

Osvojili turnir

"Odigrali smo dobre dvije pripremne utakmice koje su nam apsolutno pokazale što možemo i na čemu još trebamo raditi. Trebamo zadržati dobre stvari u našoj igri i raditi na onim lošima, puno rada je pred nama iako to stalno ponavljam. Ovo sve treba biti jedan veliki motiv i pokazatelj ekipi kako se rad isplati. Na kraju želim čestitati momcima na rezultatu i idemo dalje", poručio je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred ovim stručnjakom je uzbudljiv izazov jer u svlačionici ima izuzetno talentiranu momčad koju predvode Roko Prkačin, Lovro Gnjidić kao i 216 cm visoki centar Danko Branković, koji je bio MVP Turnira.

"Osjećam se izvrsno, ovo je prvi put u mom životu da sam upao u najbolju petorku i da sam proglašen za MVP-a. Mi smo ekipa koja radi, trči i grize i to nam se isplatilo. Ovo nam treba biti pokazatelj kojim putem trebamo ići i da se rad i trening isplati. Moramo poraditi na otvaranju utakmica da ne moramo kasnije stizati rezultat te se nadam da ćemo biti sve bolji. Također želim zahvaliti treneru i ekipi jer bez njih sve ovo ne bi bilo moguće", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, pred klubom su veliki izazovi, no s novim ulaganjima i povratkom potpore Francka, Badela 1862 i Kraša stvari bi im trebale biti nešto lakše.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo