Vranković otkrio posljednju nepoznanicu

Nakon 45 dana priprema, hrvatski košarkaši u nedjelju putuju na Eurobasket. Glavni cilj reprezentacije je izboriti četvrtfinale i kvalifikacije za Olimpijske igre.

27.8.2011.
18:35
VOYO logo

"Kući ostaju Vrkić i Car, a Rudež putuje. On je ovih dana pokazao da je u dobrom stanju a i kompatibilan je i na poziciji krila i krilnog-centra", rekao je izbornik Joke Vranković.

Znači to i da će Marko Tomas biti u redu, baš kao i Ante Tomić, igrači koji rade po posebnom programu i vidaju manje ozljede. Svima njima cilj ulazak u krug reprezentacija koje će na Olimpijske igre izravno (idu samo finalisti) ili kroz olimpijske kvalifikacije (od trećeg do šestog mjesta na EP-u) No, izbornik o drugom krugu i završnici ne želi niti razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi moramo biti usredotočeni na našu prvu utakmicu s Fincima i one koje nam slijede potom. Imamo neatraktivnu, ali vrlo zahtjevnu skupinu", kaže Vranković.

Hrvatski centar nada se da je četvrtfinale realan cilj. "Idemo s nadom. Svatko od nas ima svoje mišljenje, no kada sve to povežemo dolazimo do četvrtfinala", rekao je Tomić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi ga uspoređuju s Pau Gasolom, ali on se ne opterećuje time.

"Te usporedbe su smiješne jer ja s njim ne mogu stati u istu rečenicu, no istina je da ja želim igrati istim stilom kao i on", zaključio je Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108200200006 arti-201108180007006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo