VODSTVO NBA LIGE DONIJELO ODLUKU O NASTAVKU SEZONE: / 'Ako se to dogodi odmah ćemo prekinuti prvenstvo'

Image
Foto: Profimedia

Prvenstvo koje je prekinuto 11. ožujka nastavit će se 30. srpnja

27.6.2020.
9:09
Profimedia
VOYO logo

Povjerenik NBA AdamSilver je u petak izjavio da će, ako se koronavirus pojavi u kompleksu Disney World na Floridi gdje će okupljenih 22 momčadi nastaviti sezonu, prvenstvo biti prekinuto.

"Ukoliko budemo suočeni s intenzivnim širenjem koronavirusa, to bi nas moglo dovesti do prekida", kazao je Silver na telekonferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok takav scenarij nije isključen, povjerenik je dodao da "prag za takvu odluku nije točno određen".

Nešto ranije u petak su NBA i sindikat igrača NBPA konačno službeno potvrdili plan za nstavak sezone uz posebne sigurnosne i zdravstvene protokole. I iako kaže da je "smiren" što se tiče nastavka sezone, Silver je priznao da i kod njega postoji razina zabrinutosti s obzirom na nagli porast zaraženih od koronavirusa na Floridi i u cijeloj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je 8.942 osoba bilo pozitivno na Floridi čime je ukupna brojka narasla na 123.000. Isto tako je u petak objavljeno da je od 302 NBA igrača njih 16 pozitivno na koronavirus.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 17: NBA Commissioner Adam Silver speaks onstage during the All-Star Press Conference at Staples Center on February 17, 2018 in Los Angeles, California. Jayne Kamin-Oncea/Getty Images/AFP

"Trenutačno ne postoji opcija bez rizika. Moj krajnji zaključak je da ne možemo zaobići virus", rekao je Silver, naglašavajući kako je izbor da se prvenstvo nastavi u izoliranom okruženju u kompleksu Disney World opravdan jer će igračima pružiti bar nekakvu zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislimo da ćemo biti sigurniji u kampusu nego vani", naglasio je. Igrači će se svakodnevno testirati, kao i osoblje zaposleno u Disney Worldu.

Prvenstvo koje je prekinuto 11. ožujka nastavit će se 30. srpnja utakmicom između Utah Jazza i New Orleans Pelicansa, a istu večer će u kasnijem terminu igrati Los Angeles Lakers LeBrona Jamesa i LA Clippersi Kawhija Leonarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svih 22 momčadi koje će biti okupljene u Disney Wolrdu odigrat će po osam utakmica reglarnog dijela sezone prije eventualnog doigravanja za osmu poziciju, zadnju koja vodi u doigravanje. Utakmice će se igrati bez gledatelja.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo