DIVAC SVE OBJASNIO / 'Tko je najbolji? Jordan bi danas imao prosjek od 80 poena! Europa? Dražen i Sabonis su na vrhu, ali jedan igrač je posebno podcijenjen'

Image
Foto: Profimedia

Posljednjih godina dosta se propitivao status MJ-a kao GOAT-a, ali za Divca nema dileme

15.7.2021.
8:35
Profimedia
VOYO logo

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac pojasnio je zašto smatra da je Michael Jordan najbolji košarkaš svih vremena.

"Evo da vam 'plastično' objasnim. Da imate Jordana u današnje vrijeme on bi po ovim pravilima imao prosjek 80 poena po utakmici. Pa usporedite tko je najbolji. Pravila su se promijenila, nema fizičkog kontakta, grube igre, nema obrana fokusiranih. Igra se publiku, što je lijepo, za koš više, što je također lijepo, ali čini mi se da se izgubila konkurentnost, pa je nezahvalno uopće uspoređivati jednu generaciju s drugom, jer su naprosto drugačije okolnosti", kazao je Divac u razgovoru za magazin Buka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naklonio se Kreši i Draženu

Potom je odgovorio i na pitanje tko je za njega najbolji europski košarkaš u povijesti.

Image
DINO RAĐA U NU2: /

'Da je meni u ono doba netko mahao sa srpskom zastavom, ja bih učinio isto što i Vlade Divac'

Image
DINO RAĐA U NU2: /

'Da je meni u ono doba netko mahao sa srpskom zastavom, ja bih učinio isto što i Vlade Divac'

"Je li je Dražen Petrović za Vas najbolji svih vremena, stariji kažu da je to možda Krešimir Ćosić?", glasilo je pitanje novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam igrao s Krešom. Bio mi je trener i to veliki trener i netko tko je zaslužan za moju karijeru. Od igrača svakako su Dražen i Sabonis na vrhu, ali bih tu stavio i mog suigrača Peđu Stojakovića koji malo dobiva pažnje. Ali kada pogledate u kojem vremenu je igrao i bio All Star igrač puno puta i pobjednik u natjecanju tricama, imao je kvalitet odmah iza Dražena i Sabonisa", izjavio je Divac koji je svog sunarodnjaka Novaka Đokovića stavio u rang najboljih sportaša svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak je takva osoba koja pomjera granice na svakom polju i na terenu i van njega. On je za mene primjer kako bi trebao izgledati uspješan sportaš – predan, vrijedan. Samopouzdanje koje ima, što je važno za sportaša, je nevjerojatno i možemo svi biti sretni da je Novak dio naših prostora", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo