VINCE CARTER ULAZI U POVIJEST KAO JEDAN OD NAJBOLJIH ZAKUCAVAČA: / Jednom je zakucao u pod i vlastitog trenera

Image
Foto: Profimedia

Nije na kraju postao Jordanov nasljednik, ali može se slobodno reći da je zakucavao i bolje od Jordana

29.6.2020.
22:44
Profimedia
VOYO logo

“Ako i postoji ikakvo razočaranje po pitanju sezone, bilo ga je lakše ostaviti po strani i nositi se s time. Radi se o nečemu je što je veće od moje karijere. Nesretne su okolnosti, ali s obzirom na to kako koronavirus brzo uzima živote, postoji nešto mnogo veće. Zbog toga mi je bilo lakše nositi se s ovako čudnim završetkom”, oprostio se ovim riječima prošlog tjedna legendarni Vince Carter s 43 godine od NBA košarke.

Svoju je karijeru završio dosta nedostojno takvog velikana. U dresu jedne od najslabijih momčadi u ligi Atlanta Hawksa, u jeku koronakrize, nije čak ni dobio svoju oproštajnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NBA ligu je stigao 1998., a svojoj je prvoj sezoni izabran za najboljeg rookieja godine. Karijeru je završio s prosjekom od 16,7 koševa po utakmici, a igrao je za osam različitih momčadi. Prvih šest sezona (1998. – 2004.) proveo je u Toronto Raptorsima, a sljedećih pet (2004. – 2009.) je igrao za New Jersey Netse. Poslije toga je igrao za Orlando Magic (2009. – 2010.), Phoenix Suns (2010. – 2011.), Dallac Mavericks (2011. – 2014.), Memphis Grizzlies (2014. – 2017.), Sacramento Kings (2017. – 2018.) i Atlanta Hawks (2018. – 2020.).

Posebno je zanimljiv bio ovaj njegov prvi dio karijere. Stigao je u Toronto koji ga je dobio u razmjeni za Antawna Jamisona, još jednog sjajnog strijelca. No Carter je ipak bio veća zvijezda, pogotovo zbog svojih atraktivnih zakucavanja, što je okrunio naslovom prvaka u zakucavanjima na All-Star utakmici 2000. godine. Prije točno 20 godina Carter je izveo neka uistinu ikonska zakucavanja koja su mnogi nakon njega pokušali replicirati. Taj je njegov nastup na glasu kao možda i najbolji u povijesti natjecanja u zakucavanjima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VINCE CARTER OBJAVIO KRAJ KARIJERE: /

'Nesretne su okolnosti, a zbog toga mi je bilo lakše nositi se s ovako čudnim završetkom'

Image
VINCE CARTER OBJAVIO KRAJ KARIJERE: /

'Nesretne su okolnosti, a zbog toga mi je bilo lakše nositi se s ovako čudnim završetkom'

Zakucao i trenera

Carter je u prvom dijelu svoje karijere bio percipiran kao jedan od legitimnih nasljednika Michaela Jordana, no njegove posljednje dane u Torontu obilježio je incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Carteru se navodno nije više dalo igrati za slabu momčad iz Kanade, stalno je bio ozlijeđen, a novi trener Sam Mitchell nije mu vjerovao. Jednom mu je prigovorio zašto je stalno na stolu za saniranje ozljeda, a Vince se dignuo i uhvatio ga i "zakucao na pod". Tu je priču, inače otkrio Jalen Rose, Carterov nekadašnji suigrač.

Uslijedila je zamjena u New Jersey Netse u kojima je Carter odigrao nekoliko fantastičnih sezona, ali s malo uspjeha u doigravanju. Nije na kraju postao Jordanov nasljednik, ali može se slobodno reći da je zakucavao i bolje od Jordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo