VINCE CARTER OBJAVIO KRAJ KARIJERE: / 'Nesretne su okolnosti, a zbog toga mi je bilo lakše nositi se s ovako čudnim završetkom'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

U NBA ligu je stigao 1998., a svojoj je prvoj sezoni izabran za najboljeg novaka godine

25.6.2020.
19:19
Profimedia
VOYO logo

Nakon 22 godine provedene u NBA ligi 43-godišnji američki košarkaš VinceCarter u četvrtak je objavio da je završio profesionalnu igračku karijeru.

Carter je svoju odluku objavio u podcastu "Winging It With Vince Carter" (Pobjeđivati s Vinceom Carterom) rekavši da je "službeno završio s profesionalnim igranjem košarke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisavši prošle sezone jednogodišnji ugovor s Atlanta Hawksima, Carter je već na početku najavio kako mu je to posljednja sezona u karijeri. No, od prekida lige u ožujku, izazvane pandemijom bolesti Covid-19, Carter se nije izjašnjavao o svom igračkom statusu.

Kako je u dogovoru svih dionika odlučeno da će natjecanje biti nastavljeno sa samo 22 momčadi, a Atlanta je, kao momčad s četvrtim najlošijim učinkom u NBA ligi, ostala među osam klubova koji su završili sezonu, ispalo je da je 12. ožujka i Vince Carter odigrao svoju posljednju utakmicu, u kojoj su Hawksi pobijedili New York Knickse sa 136-131.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je za preuranjeni završetak sezone rekao da mu je teško pao, Carterovo razočaranje ovakvim završetkom nije toliko izraženo s obzirom na to da je već prije neko što se pojavila pandemija donio odluku o umirovljenju.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

OAKLAND, CA - NOVEMBER 13: Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors gets tangled up with Vince Carter #15 of the Atlanta Hawks at ORACLE Arena on November 13, 2018 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP

"Ako i postoji ikakvo razočaranje po pitanju sezone, bilo ga je lakše ostaviti po strani i nositi se s time. Radi se o nečemu je što je veće od moje karijere. Nesretne su okolnosti, ali s obzirom na to kako koronavirus brzo uzima živote, postoji nešto mnogo veće. Zbog toga mi je bilo lakše nositi se s ovako čudnim završetkom", rekao je Carter koji je postao prvi NBA igrač u povijesti koji je zaigrao u barem jednoj utakmici u četiri različite dekade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NBA ligu je stigao 1998., a svojoj je prvoj sezoni izabran za najboljeg novaka godine. Karijeru je završio s prosjekom od 16,7 koševa po utakmici, a igrao je za osam različitih momčadi. Prvih šest sezona (1998. - 2004.) proveo je u Toronto Raptorsima, a sljedećih pet (2004. - 2009.) je igrao za New Jersey Netse. Poslije toga je igrao za Orlando Magic (2009. - 2010.), Phoenix Suns (2010. - 2011.), Dallac Mavericks (2011. - 2014.), Memphis Grizzlies (2014. - 2017.), Sacramento Kings (2017. - 2018.) i Atlanta Hawks (2018. - 2020.).

Najbolji rezultat ostvario je u dresu Orlanda 2010. godine, kad je Magic poražen od Bostona u konferencijskom finalu doigravanja za NBA prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carter je osam puta biran u All-Star momčad, a smatra se jednim od najatraktivnijih zakucavača svih vremena. Pobijedio je u natjecanju u zakucavanju tijekom All-Star vikenda 2000. Iste je godine s reprezentacijom SAD-a osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sydneyju.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo