VIDEO: / Sportska tragedija zasjenila početak lude 'hrvatske' NBA sezone

29.10.2014.
9:14
VOYO logo

Prve tri utakmice najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige, odigrane su noćas, a rezime je slijedeći. Lakersi su u svom Staples Centru poraženi od Houston Rocketsa 108:90, San Antonio Spursi su svladali Dallas Maverickse 101:100, dok Orlando nije uspio slaviti protiv New Orleans Pelicansa, izgubivši 101:84.

Zvijezde prve večeri u NBA ligi bili su Spursi koji su primili NBA prstenje za trijumf u minuloj sezoni. A nakon showa uoči utakmice, zaigrali su košarku. I to su napravili dosta dobro. Iako su NBA prvaci krenuli nervozno, ubrzo su Tim Duncan, Manu Ginobili, Tony Parker i društvo uzeli stvari u svoje ruke i demonstrirali svu lijepotu košarke koja ih je krasila prošle sezone. Ključni trenutak dvoboja dogodio se 37 sekundi prije kraja, Dirk Nowitzki je pogodio tricu za vodstvo Dallasa 100:98, ali njegovu tricu poklopio je Parker koji je pogodio za 101:100. Bio je to šut koji je, uspostavilo se nekoliko trenutaka kasnije, bio i pobjednički. U redovima pobjednika najbolji je bio Parker s 23 poena, Ginobili je dodao 20, dok se Duncan nadovezao s 14 poena i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/EfEFDtd3y0o

Prava sportska targedija dogodila se u srazu Lakersa i Houston Rocketsa, i upravo to je zasjenilo početak nove sezone. Naime, talentirani novak Julius Randle, 14. pick drafta, pretrpio je lom noge u posljednjoj četvrtini dvoboja. Iako liječnici još nisu potvrdili ozljedu, sumnja se u lom noge, a službenu potvrdu trebali bi dobiti tijekom srijede. Jedine dobre vijesti u porazu Lakersa od Rocketsa bio je povratak najboljeg NBA igrača proteklog desetljeća Koby Bryanta, koji je veći dio prošle sezone bio ozljeđen, a u povratku na parkete ubacio je 19 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/uM2Ksi9Ubb0

"Posljednje tri minute utakmice očito nismo razmišljali previše na košarku. Razmišljali smo samo na Juliusa, nadamo se da će biti dobro", kazao je trener Lakersa Bryon Scott.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/qNi9xcWFx4o

Kod Houston Rocketsa najviše je pokazao James Harden s 32 poena, dok je Dwight Howard dodao 13 poena uz 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo