VIDEO: / Punih 18 godina bez jednog od najdražih Hrvata

'Cijeli naš stan od 78 kvadrata u Preradovićevoj 3 bit će svojevrsni muzej. U njemu će biti i netaknuta Draženova soba i odjel našeg zagrebačkog muzeja', izjavila je Biserka Petrović uoči 18.

7.6.2011.
11:17
VOYO logo

Oni koji su rođeni 1993. ove godine postaju punoljetni. Oni koji su tada voljeli košarku već 18 godina pate za Draženom Petrovićem. Košarkaški Mozart već 18 godina nije među nama, a u utorak je tužna obljetnica njegove pogibije. Dogodilo se to 7. lipnja 1993. u 17.20 na njemačkoj autocesti blizu Ingolstadta.

Premda vrijeme liječi i briše sve, Draženovu ostavštinu vrijeme, srećom, neće izbrisati jer ne ovisi o prijenosu priča s koljena na koljeno. Na Dražena će vječno podsjećati Muzejsko-memorijalni centar i spomenik u Zagrebu, a uskoro i spomenik i spomen-soba u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih da se cijela ta šibenska priča veže i na festival djeteta. Cijeli naš stan od 78 kvadrata u Preradovićevoj 3 bit će svojevrsni muzej. U njemu će biti i netaknuta Draženova soba i odjel našeg zagrebačkog muzeja. Spomenik će biti desetak metara ispod, ispred dvorane Baldekin. Moja je ideja da se na toj relaciji otisnu i Draženove stope ispod zida koji je svaki dan preskakao na putu u dvoranu. Spomenik je već gotov, no predlažem da se ne postavlja dok se ne uredi taj prostor, a tako i stan-muzej", kaže Draženova majka Biserka.

Ona misli da je za predstavljanje cijelog projekta puno primjereniji rođendan od godišnjice pogibije koju obitelj Petrović voli provesti tiho, u skladu s prigodom. Doduše, i ove će godine na zagrebačkom Mirogoju biti puno posjetitelja, posebice u 17.20 kada ondje planiraju biti i članovi Udruge navijača Cibone. Oni se u 16 sati namjeravaju okupiti u Muzeju, na Trgu Dražena Petrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetkom natjecanja u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji puno je toga jasnije u poretku za Kup 'Dražena Petrovića'. Zagreb je sa dva naslova prvaka izbio na čelo, sa istim brojem bodova kao Cedevita koja je ušla u sva tri finala po do sada završenim kategorijama.

Kadeti Zagreba predvođeni sjajnim Marijom Hezonjom, na kraju su ipak slomili otpor odlične Cedevite te u neizvjesnoj završnici slavili sa 88:84.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Organizacijskog odbora Kupa Dražen Petrović, legendarni centar hrvatske reprezentacije i veliki Draženov prijatelj, Stojko Vranković, darovao je pobjednicima majice sa znakom Kupa.

Slijedi još uzbudljiva završnica mlađih kadeta, koja će se igrati u KC 'Dražen Petrović' 18. i 19. lipnja 2011, nakon čega će se znati konačan poredak svih klubova u sezoni 2010./2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103080837006 arti-201103160641006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo