VIDEO: / Potezom dana očarao 20.000 ljudi!

Prava drama odvijala se u trećoj utakmici doigravanja NBA lige u Atlanti.

23.4.2011.
16:47
VOYO logo

U neizvjesnoj playoff seriji između Atlante i Orlanda treća utakmica ponudila je pregršt uzbuđenja. Gosti s Floride su na poluvremenu gubili 14 poena razlike, ali su na krilima Dwighta Howarda, koji je dvoboj zaključio s 21 poenom i 15 skokova, uspjeli povesti 84:83 samo 61 sekundu prije kraja.

U sljedećem napadu Al Horford je preciznim ubačajem vratio prednost Hawksima, a onda su gledatelji vidjeli najljepši potezu utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamal Crawford je na vrhu trice 'pumpao' loptu, vagao svog čuvara i onda se 5.7 sekundi prije zvuka sirene dignuo na šut i od table pogodio za pobjedu Jastrebova (88:84). Svih 19.000 ljudi u Philips Areni je 'podivljalo' od sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je ovaj dvoboj bio napet pokazao je i incident koji se dogodio dvije i pol minute prije kraja. Cenatr Hawksa Zaza Pachulia je grubo zaustavio Howarda, reagirao je branič Magica Jason Richardson koji ga je udario, a suci su obojicu poslali pod tuševe. Nakon pregleda snimke, tehničku je dobio i Howard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak susreta Crawford je bio ujedno i najbolji strijelac s 23 poena, Joe Johnson je dodao 21, a Josh Smith 15 koševa i 10 skokova za pobjednike koji su u sedam ovogodišnji susreta čak pet puta slavili protiv Orlanda.

Los Angeles Lakers su vratili prednost domaćeg terena slavljem u New Orleansu protiv Hornetsa sa 100:86. Kobe Bryant je ubacio najviše na utakmici (30 koševa), no aktualni prvaci su veliku pomoć dobili od konačno probuđenog Paua Gasola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolac je u zadnjim sekundama treće četvrtine zabio dva bacanja i povećao prednost Lakersa na 75:68, a potom je u prve tri minute posljednje četvrtine ubacio pet poena i odveo goste do nedostižnog vodstva.

Ukupno su Gasol, Andrew Bynum i Lamar Odom kombinirano postigli 44 koša i imali 30 skokova, što je bilo previše za visoku liniju Hornetsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston je upisao i treću pobjedu u tri susreta doigravanja protiv New York Knicksa. Ovoga puta su Celticsi slavili u Madison Sqaure Gardenu sa 113:96, no treba reći da su domaći bili lišeni pomoći ozlijeđenog graditelja igre Chaunceyja Billupsa, dok se prvi centar Amar'e Stoudemire zbog problema s leđima jedva kretao po parketu.

Goste je predvodio kapetan Paul Pierce sa 38 koševa, Ray Allen je dodao 32, dok je playRajon Rondo upisao triple-double učinak sa 15 poena, 20 asistencija (klupski rekord u doigravanju) te 11 skokova. Kod Knicksa je prvi strijelac Carmelo Anthony, nakon što je u drugom susretu ovih momčadi zabio 42 poena, sada upisao tek 15 koševa uz šut 4/16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba reći da se nitko nikada u prvom krugu NBA doigravanja nije vratio nakon zaostatak 0-3 u susretima.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo