VIDEO: / Velika trojka Spursa 'sahranila' Dirka Nowitzkog

Kosarkasi San Antonio Spursa uvjerljivo su pobijedili u odlucujucoj sedmoj utakmici cetvrtfinalne serije Zapadne konferencije NBA lige protiv Dallas Mavericksa. Rezultat je na kraju glasio 119:96.

5.5.2014.
10:20
VOYO logo

Na parketu svog AT&T Centera Spursi su slavili sa cak + 23 i tako izborili polufinale protiv Portland Trail Blazersa ukupnom pobjedom u seriji 4-3.

Nema sumnje, biti ce to zanimljivo polufinale Zapada a "velika trojka" Spursa Tim Duncan, Manu Ginobili Tony Parker ce, ako se uzmu u obzir njihove godine, po posljednji puta pokusati otici do samoga kraja, do NBA prstena kojim bi stavili tocku na i svojim velikim karijerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi su poveli od samog pocetka i u nijednom trenutku nisu ispustili kontrolu u utakmici. Mavericksi su zaostajali maksimalno do 31 kosa, a nisu uspjeli proci prvi krug doigravanja otkako su prije tri godine u velikom finalu savladali Miami Heat.

//www.youtube.com/embed/DdsBgoYFH40

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu je partiju odigrala "velika trojka" Spursa koja je kombinirano sutirala 23-34. Parker je zabio 32 kosa, Ginobili je usao s klupe i zabio 20, dok je Duncan susret zavrsio s 15 koseva i 8 skokova. Danny Green pridodao je 16 koseva (trice 4-6), Kawhi Leonard 15 uz 6 skokova, a Mavericksi nisu imali odgovora na brzu kombinatoriku i protok lopte kod domacina.

Dirk Nowitzki bio je najefikasniji kod Dallasa sa 22 kosa i 9 skokova, dok je Devin Harris pridodao 17 koseva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra utakmica odigrana je u Torontu gdje su Netsi dosli do teske pobjede i kroz usicu igle se provukli u konferencijsko polufinale. Junak susreta bio je Paul Pierce koji je u posljednjim sekundama dvoboja blokirao sut igraca Raptorsa Kyle Lowrija i tako osigurao svoj novi drugi krug play offa Istoka ukupnim rezltatom 4:3.

//www.youtube.com/embed/wlkIK_2pgm8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac Netsa je bio sjajni Joe Johnson sa 24 poena, 4 skoka i 4 dodavanja, Marcus Thornton je dodao 17 koseva i 6 skokova, dok je u redovima porazenih najbolji bio Amir Johnson sa 20 ubacaja i 10 skokova. Vrijedi odati priznanje Raptorsima za odlicnu predstavu u ovogodisnjem doigravanju, i za veliku kosarkasku euforiju koja je vladala u Torontu. Bez sumnje, bili su tvrd orah za ipak bolju momcad Netsa.

Sedma utakmice prvog kruga Zapadne konferencije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio - Dallas 119-96 (Parker 32k, Ginobili 20k, 5a / Nowitzki 22k, 9s)

(San Antonio je dobio seriju 4-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedma utakmice prvog kruga Istocne konferencije:

Toronto - Brooklyn 103-104 (Lowrly 28k, 7s / Johnson 26k, Thornton 27k)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Brooklyn je dobio seriju 4-3)

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo