[VIDEO] TAJNI ŽIVOT SUPERBOGATIH: / Zavirite u epsku Jordanovu megakuću od 174 milijuna kuna koju nikako ne može prodati

Image
Foto: Screenshot: CNBC

Epsko imanje Michaela Jordana u Highland Parku nikako ne može naći kupca

30.4.2020.
8:17
Screenshot: CNBC
VOYO logo

Veliki Michael Jordan smatra se najboljim košarkašem svih vremena, no jedne "titule" nikako se ne može riješiti. One da nikako ne može prodati svoju megaluksuznu kuću u Chicagu, koja je na prodaju za 25 milijuna dolara (173.943.250,00 kuna). Jordan se preselio na Floridu u novu kuću koju je kupio za 12.8 milijuna dolara (oko 89.450.490,00 kuna) pa je imanje prazno i želi ga prodati. Više od 20 godina Michael je ovu megakuću zvao domom.

Image
KUKOČ DOBIVA SVOJU EPIZODU U SERIJI, MAGIC JOHNSON OTKRIO: /

'Nikad nisam vidio Jordana takvog, znao sam da će biti nevolje'

Image
KUKOČ DOBIVA SVOJU EPIZODU U SERIJI, MAGIC JOHNSON OTKRIO: /

'Nikad nisam vidio Jordana takvog, znao sam da će biti nevolje'

Epsko imanje koje simbolizira Jordanov uspjeh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nzherald.co.nz prenosi pisanja američkih medija, šesterostruki NBA prvak vratio se u središte pozornosti javnosti zbog dokumentarca "Posljednji ples" (The Last Dance), koji prati posljednji juriš Bullsa u sezoni 1997./98. na naslov prvaka, svoj šesti i drugi "threepeat" Bullsa, od 1991., kad su protiv Lakersa osvojili svoj prvi naslov.

No, to mu nije pomoglo da proda svoje epsko imanje u Highland Park, Illinoisu. Kuća ima devet spavaćih soba, 15 kupaonica, teretanu koja je dobro opremljena, ogromni zabavni prostor, zelenilo oko kuće, teniski teren s rasvjetom za igranje i po noći, vanjski bazen i, naravno, košarkaški teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostrana kuća

Vanjski bazen nije bilo kakav, on simbolizira koš u koju ulazi lopta koja je, u biti, mali travnati otočić na koji se dolazi preko malog drvenog mosta.

Naravno, to je bila Jordanova zamisao. Unutra ima više velikih prostorija za uživanje, luksuzni dnevni boravak u staklu s dozom privatnosti, vinski podrum, sobu za biljar, sobu za kartanje, kao i sobu u kojoj su mu smještene njegove najbolje cigare. Naravno, ima i prostoriju s otvorenim prostorom i šankom, u kojoj je s društom gledao utakmice, spominje se u epizodi "Tajni život superbogatih" CNBC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali glavno pitanje je li to prava cijena posjeda s kućom, koja je prvobitno stavljen na tržište još 2012. godine za 50 milijuna dolara, ali od tada nije našla kupca.

Cijena je od tada pala na 25 milijuna dolara, javlja Realestate.com.au, a Jordan očajnički surađuje s nekoliko agencija i koristi različite tehnike za dospjeti do potencijalnih kupaca, uključujući i video turneju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imanje se bori na tržištu

Prema riječima stručnjaka iz industrije, jedan od razloga zašto se imovina bori na tržištu je zbog personalizirane prirode kuća. Naime, ova megakuća od 7,4 hektara prepuna je "potpisa" legende košarke, od velikog broja "23" utisnutog na ulaznim vratima do zatvorenog košarkaškog terena u pravoj veličini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis nekretnina ima svoju impresivnu povijest:

"Kad bi ovi zidovi mogli razgovarati, priče koje bi ispričale bile bi nevjerojatne. Poker se igrao do kasno u noć, dok su Jordan i prijatelji pušili njegove omiljene cigare. Gledao je s obitelji filmove na njegovom ogromnom video zaslonu koji se spušta s stropa ili je plivao u bazenu. Naprosto su uživali na ovom imanju", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imanje, kao i broj 23 koji stoji na ulazu na posjed, govori sve. To je broj prepoznat diljem svijeta i simbolizira uspjeh, i ova nekretnina izgrađena je na temeljima tog uspjeha.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo