NAIŠLI SMO NA SNIMKU KUKOČEVOG ŠKOLOVANJA MCGRADYJA: / Toni ga je pojeo za doručak; Pogledajte što mu je sve radio

Image
Foto: Screenshot: You Tube

McGrady je imao zadatak čuvanja upravo Kukoča koji je na kraju ponio epitet najboljeg igrača dvoboja

9.4.2020.
22:39
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Surfajući internetskim bespućima sad kad smo svi doma zbog pandemije koronavirusa koja je paralizirala i sport, naišli smo na zanimljiv video Tonija Kukoča u dresu Atlanta Hawksa protiv Orlando Magica 2002. godine, za koji je tada igrao fantastični Tracy McGrady.

Image
NIKAD ISPRIČAN DETALJ IZ POVIJESNOG FINALA U BARCELONI: /

'Jordan mi je usred utakmice dobacio 'koga si ovo stavio da me čuva. Dajte mi nekog boljeg'

Image
NIKAD ISPRIČAN DETALJ IZ POVIJESNOG FINALA U BARCELONI: /

'Jordan mi je usred utakmice dobacio 'koga si ovo stavio da me čuva. Dajte mi nekog boljeg'

Toni nije bio presretan kada je mijenjan iz Philadelphije u Hawkse

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Toni nije bio presretan kada je 2001. mijenjan iz Philadelphije u Hawkse zajedno sa Theo Ratliffom u zamjenu za Dikembea Mutomba. No dolazak u Georgiju je, čini se, bio pun pogodak za taj dio njegove karijere. Toni je postao pravi vođa momčadi koja je tada imala jedan od najgorih omjera u ligi.

Postao prvi strijelac i asistent, te drugi skakač momčadi

Nakon što je odigrao 11 utakmica za Atlantu, tada 33-godišnji Splićanin je postao prvi strijelac i asistent, te drugi skakač momčadi. Toni je u tih 11 utakmica u prosjeku bilježio 21.5 koš, 6.5 skokova i 5.5 asistencija za 36.9 minuta provedenih na parketu, a nakon 18 odigranih susreta za Atlantu Toni je bio na prosjeku od 10.9 poena, uz 44% šuta iz igre i 3.6 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kukoč podsjetio na svoje stare dane u Bullsima

Pogotovo je poslije pobjede Atlante nad tadašnjim NBA prvacima Lakersima i dva tripple-doublea najtrofejnijeg hrvatskog košarkaša, sve pomalo Kukoč podsjetio na svoje stare dane u Bullsima s kojima je osvojio tri prstena prvaka imajući značajnu ulogu u tom povijesnom uspjehu, a Larryu Brownu, tadašnjem treneru Sixersa koji se odrekao njegovih usluga, polako je natjerao suze na oči.

McGrady imao zadatak čuvanja upravo Kukoča

Suze na oči umalo je natjerao i Tracyju McGradyju u njihovom međusobnom okršaju. Atlanta je u svojoj Philips Areni dočekala potentnu momčad Magica koja je bila spoj iskustva i mladosti. Horace Grant iskustvom je predvodio Magic, dok je sjajni Tracy McGrady bio NBA elita u to vrijeme, te je u 20 odigranih susreta do tog dvoboja s Atlantom bio na prosjeku od 24.5 poena, 6.8 skokova i 5.0 asistencija za Orlando.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

McGrady je u susretu imao zadatak čuvanja upravo Kukoča koji je na kraju ponio epitet najboljeg igrača dvoboja, te je s double-double učinkom od 18 poena, 10 asistencija i dva skoka, predvodio košarkaše Atlante do slavlja 107:104.

Image

Kuki ponio epitet najboljeg igrača utakmice

Kuki je imao nekoliko zapaženih poteza kojima je, kako se u opisu videa spominje, "školovao McGradyja". Pogledajte kako je to izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo