VIDEO: / Drama kakva se rijetko viđa trajala tri sata!

Lakersi i Sunsi su u Staples Centru odigrali jednu od najboljih utakmica sezone. Bila je to drama kakva se rijetko viđa na NBA parketima.

23.3.2011.
16:36
VOYO logo

Nakon tri produžetka slavili su Lakersi sa 139:137 iako se sredinom treće četvrtine činilo da će rutinski stići do pobjede. Imali su 21 poen prednosti (89:68) i sigurnu igru, no gosti se nisu predavali i serijom 28:8 vratili su se u meč.

Domaćini su tri minute prije kraja imali devet koševa viška (110:101), a 70 sekundi prije isteka regularnog dijela šest koševa prednosti (112:106), no nije bilo dovoljno. Gosti su čak imali zadnji napad za pobjedu, no Carter je promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u prvom produžetku Lakersi su bili bliži pobjedi, vodili su praktički cijelo vrijeme, a u posljednjih deset sekundi imali su tri koša viška. No, Lamar Odom je načinio prekršaj pri pokušaju Channinga Fryea da tricom izbori produžetak. Frye je realizirao tri slobodna bacanja za 121:121.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom produžetku vidjeli smo obrnutu situaciju. Sunsi su imali prednost (130:128), a Lakersi zadnji napad. Pau Gasol se izborio za dva slobodna bacanja koja je realizirao za 130:130.

U preostale dvije sekunde Phoenix nije uspio uputiti šut. U trećem produžetku probudio se Kobe Bryant postigavši 14 sekundi prije kraja utakmice odlučujući koš za vodstvo 139:135.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo luda utakmica. Malo se odužila, no gledateljima smo ponudili dramu sa sretnim završetkom", izjavio je Bryant koji je ostvario učinak sezone - 42 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Lamar Odom je dodao 29 koševa i 16 skokova, a Pau Gasol 24 poena i 13 skokova. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Frye sa 32 koša i 14 skokova, Marcin Gorat je ubacio 24 poena uz 16 skokova, dok je Steve Nash imao 19 ubačaja i čak 20 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta, bili smo vrlo blizu. Igrali smo odlično, nismo se predavali kada su nas svi otpisali. Lakersi su jedna od najboljih momčadi lige, no imali smo ih na konopcima. Imali smo priliku napraviti nešto posebno, ali nismo uspjeli", izjavio je trener Sunsa Alvin Gentry.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo