VELJKO MRŠIĆ VIŠE NIJE IZBORNIK / Doznajemo tko bi ga mogao naslijediti na klupi reprezentacije Hrvatske

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prema informacijama kojima raspolažemo, među kandidatima za njegovo mjesto su Jasmin Repeša, Žan Tabak, Josip Sesar i Damir Mulaomerović

19.1.2022.
9:59
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaški savez i dosadašnji izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu suradnje. Veljko Mršić je reprezentaciju preuzeo odlukom Upravnog odbora HKS-a u svibnju 2019. godine, prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača, uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo, objavljeno je na službenim stranicama HKS-a.

Hrvatska nije osigurala nastup na OI-ju, a onda loše ušla u kvalifikacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska pod Mršićem nije osigurala put u Japan, a u studenome 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te je sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

Image
KVALIFIKACIJE ZA SP /

Hrvatska poražena u dramatičnoj utakmici sa Slovenijom. Mršićevi klinci zamalo svladali europske prvake

Image
KVALIFIKACIJE ZA SP /

Hrvatska poražena u dramatičnoj utakmici sa Slovenijom. Mršićevi klinci zamalo svladali europske prvake

Elektronička sjednica Upravnog odbora HKS-a, kojom je potvrđen sporazumni prekid suradnje, održana je 18. siječnja 2022. elektroničkim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HKS se zahvalio Mršiću

"Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima", izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Donedavni izbornik Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim suradnicima na međusobnoj suradnji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine suradnje

"Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu."

Kao doznajemo, Mršić bi trebao preuzeti španjolski Breogán, a kako je prema novome stav HKS-a da izbornik ne može istovremeno voditi i klub došlo je do razlaza. Prema informacijama kojima raspolažemo, među kandidatima za njegovo mjesto su Jasmin Repeša, Žan Tabak, Josip Sesar i Damir Mulaomerović. Prva trojica su slobodni, dok bi Mulaomeraović za preuzimanje funkcije izbornika morao napustiti mjesto trenera Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo