Je li ovaj otkaz riješio pitanje hrvatskog izbornika?

Hrvatski stručnjak Velimir Perasović više nije trener košarkaša Valencije.

22.1.2015.
13:35
VOYO logo

Perasović je od 2012. vodio Valenciju, a prošle ju je sezone odveo do naslova u Eurocupu i plasmana u Euroligu. Momčad mu je, međutim, tijekom ljeta značajno oslabljena, posebno odlaskom Justina Doellmana u Barcelonu, pa ova sezona nije ni približno uspješna kao prošla.

U prvom krugu Eurolige Valencia je završila na posljednjem mjestu u skupini D, pa je 'skliznula' u slabiji Eurocup, no ni tu joj ne ide najbolje. U tri utakmice druge faze natjecanja je dvaput izubila, a upravo je domaći poraz od Asesoft Ploiestija presudio Perasoviću. Osim toga, u španjolskom je prvenstvu Valencia tek na šestom mjestu s deset pobjeda i sedam poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, novonastala situacija zapravo bi mogla ići na ruku Hrvatskom košarkaškom savezu koji je u potrazi za izbornikom. Prema aktualnom pravilima, trener koji radi u španjolskoj ACB ligi ne može istovremeno biti i na izborničkoj dužnosti, ali na Perasovića se sada ta odredba više ne odnosi, pa bi lako mogao uskočiti na hrvatsku klupu.

Za kraj podsjetimo da je Perasović kao igrač triput osvojio Euroligu kao član Jugoplasitke (Splita), a kao trener je vodio Split, Sevillu, Baskoniju, Estudiantes, Cibonu, Anadolu Efes i Valenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo