VELIKO RAZOČARANJE ZA TONIJA KUKOČA: / Poznato tko sve ulazi u Kući slavnih: 'Toni je bio taj dio slagalice za nas i zaslužuje biti tamo’

Image
Foto: Profimedia

Četvorica Hrvata već se nalaze tamo, Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Mirko Novosel i Dino Rađa

4.4.2020.
18:52
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč niti ove godine neće postati član Košarkaške kuće slavnih u Springfieldu. Naime, u subotu su obavljena nova imena košarkaša koća će tamo ući. U Klasi 2020. tako su Tim Duncan, Kevin Garnett i Kobe Bryant. Ženski odbor izabrao košarkašicu Tamiku Catchings i dvije trenerice, Kim Mulkey i Barbaru Stevens.

Sjevernoamerički odbor Kuće slavnih uvrstio je i dvojicu trenera, Eddieja Sutona (84) i onog hrvatskih korijena Rudyja Tomjanovicha (71),

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izboru Međunarodnog odbora posthumno je izabran dugogodišnji glavni tajnik Fibe Patrick Baumann, dok je Kukoču tako preostalo da pričakati iduću godinu. Prije nekoliko mjeseci ScottiePippen je rekao što milsi o nominaciji Hrvata.

Pippen o Kukoču

“Definitivno smatram da on to zaslužuje. Bio je naš važan igrač. Pogledajte kako danas igra izgleda, momčadi imaju velike trojke. Toni je bio taj dio slagalice za nas. Bio je produktivan i zaslužuje mnogo priznanja za naše uspjehe”, kazao je početkom ove godine Scottie Pippen za Chicago Tribune dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidio sam neke šokantne ulaske u Kuću slavnih. Vidio sam da ondje ulaze momci od kojih su Toni i Ron Harper imali bolje karijere. Mislim da ih se ne vrednuje dovoljno jer su bili dio momčadi sa mnom i Michaelom Jordanom. Ali ti dečki su pobjednici.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što su napravili?

Bryant je poginuo 26. siječnja u 41. godini u padu helikoptera. On je 18 puta bio biran u All-Star momčad, pet je puta osvajao naslov NBA prvaka s LA Lakersima, dva je puta bio najbolji strijelac, a u sezoni 2007./08. izabran je za MVP-a.

Duncan (43) je 15 puta bio biran u All-Star momčad, pet je puta osvajao naslov NBA prvaka sa San Antonio Spursima i proglašen je MVP-jem 2001./02. i 2002./03. Tri je puta bio MVP NBA završnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garnett (43) je također 15 puta biran u All-Star momčad, bio je NBA prvak s Boston Celticsima 2007./08. i proglašen je MVP-jem lige u sezoni 2003./04. Veći dio svoje karijere je odigrao za Minnesota Timberwolves, ali je kratko nosio dres Brooklyn Netsa.

Sutton (84) je trenirao NCAA momčadi Creighton, Arkansas, Kentucky i Oklahoma State i do Final Four turnira je stizao tri puta. Također je kratko vodio San Francisco, a u karijeri je ostvario 804 pobjede uz 328 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomjanovich (71) je trenirao Houston Rockets s kojima je osvojio naslov prvaka NBA u sezonama 1993./94. i 1994./95. U igračkoj karijeri je u 11 sezona u Houston Rocketsima imao prosjek 17.4 koševa i 8.1 skokova po utakmici.

Catchings (40) je deset puta birana u All-Star ekipu WNBA. Igrajući za Indiana Fever bila je proglašena MVP-jem u WNBA završnici 2012. kada je njena ekipa osvojila naslov. Te je sezone ponijela i titulu najbolje igračice u regularnom dijelu sezone. Pet je puta proglašena najboljom obrambenom igračicom WNBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mulkey (57) je ušla u košarkašku kuću slavnih kao igračica 2000., a sada ulazi kao trener. Odvela je Baylor do NCAA naslova prvaka 2004., 2012. i 2019., i proglašena je najboljim trenerom USBWA 2011., 2012. i 2019.

Stevens (65) je sakupila u karijeri ukupno 1,039 pobjeda i bila je pet puta najbolji trener u WBCA Division II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo