LEGENDA OBOŽAVA ŠARIĆA: / 'Na početku NBA karijere, Dario je puno bolji igrač od mene, a momčad mu vjeruje'

Image
Foto: AFP

Dario Šarić svakim danom ima sve više i više obožavatelja u NBA ligi, među njih se svrstao i legendarni Dirk Nowitzki, najbolji europski košarkaš svih vremena u NBA ligi.

20.3.2017.
11:00
AFP
VOYO logo

Mladi Šibenčanin oduševio je u svojoj prvoj sezoni za Sixerse i trenutačno je najozbiljniji kandidat za nagradu za novaka godine, što je od Europljana uspjelo samo Španjolcu Pau Gasolu 2002. godine.

Briljantne asistencije

"Ja sam se dugo mučio po dolasku u NBA ligu, Šarić ima daleko bolju prvu sezonu od moje", kazao je Dirk Nowitzki za Philadelphia Inquirer nakon utakmice u kojoj su Sixersi s uvjerljivih 116:74 nadigrali Dallas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je briljirao u pobjedi protiv Bostona, bio je najbolji igrač Sixersa s 23 poena, a s dvije briljantne asistencije oduševio je sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DARIO ŠARIĆ ČUDESNIM POTEZIMA ZAPALIO PUBLIKU: /

Briljantni hrvatski 'rookie' uništio slavne Boston Celticse!

Image
DARIO ŠARIĆ ČUDESNIM POTEZIMA ZAPALIO PUBLIKU: /

Briljantni hrvatski 'rookie' uništio slavne Boston Celticse!

Nowitzki je u NBA ligu došao kao 19-godišnjak iz njemačkog drugoligaša Würzburga i trebalo je tad puno mašte da bi ga dva desetljeća kasnije vidjeli na mjestu šestog strijelca NBA lige svih vremena. Genijalni njemački košarkaš osvojio je NBA prsten s Dallasom 2011. godine, a 2007. godine proglašen je MVP-jem lige. Sa njemačkom reprezentacijom je osvojio europsko srebro (2005.) i svjetsku broncu (2002.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam ja došao u ligu, bilo je zabranjeno igrati zonsku obranu. Igrač bi bio čvrsto na meni gotovo cijeli napad. Sa zonskom obranom, puno je lakše europskim šuterima prilagoditi se na igru, sjajno je vidjeti koliko dobrih igrača dolazi u ligu i odmah stvaraju razliku za svoje momčadi", pojasnio je Nowitzki koji je u NBA je stigao u "lock-out" sezoni 1998/99.

'Momčad vjeruje Dariju'

Teško se prilagođavao na život u Teksasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je igrati dobro ako se izvan terena ne osjećaš dobro. S Darijom je očito drugi slučaj, čini mi se da je omiljen u momčadi, a igra stvarno dobro. Momčad se oslanja na njega, može sjajno igrati u oba smjera. Odličan je u prodorima, čvrst je u kontaktu, odličan u finišu, zna kako izboriti slobodna bacanja, kako izboriti šut za tricu, što mu otvara prostor u igri. U važnim trenucima, momčad mu vjeruje i dobiva priliku za kreaciju", nahvalio je Nowitzki Šarića.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo