VELIKAN NATJERAO I FRANCUZE NA PLJESAK: / 'Nikad nisam zabio šest trica'

Image
Foto: AFP

Nakon Latvije i Grčke, Španjolci i Francuzi su izborili su četvrtfinale Eurobasketa. Furija je u Lilleu bila bolja od Poljske s 80:66.

12.9.2015.
21:45
AFP
VOYO logo

Gasol je briljirao ubacivši čak šest trica iz sedam pokušaja protiv Poljaka. "Ne, nikad nisam u karijeri zabio šest trica. Bilo je to slučajno. Dobar slučaj", našalio se Gasol nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjerao Francuze na pljesak

Tridesetpetogodišnji Gasol svojom je izvedbom natjerao je Fracuze u mega-dvorani Pierre-Mauroy na pljesak. Španjolci su potencijalni suparnici Francuzima, ako obje momčadi dođu do polufinala, a taj dvoboj je prije dvije godine u Sloveniji odlučivao i o europskom prvaku.

Nikola Mirotić (15, 8 skokova) i Sergio Llull (10) išli su preko deset koševa kod Španjolaca, dok je kod Poljaka jedino Gulig (10) stigao do deset poena. Za Španjolsku nije igrao Rudy Fernandez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rudy nije mogao igrati, nije istina da smo ga poštedjeli ove utakmice. Situacija s njim je neizvjesna", kazao je španjolski izbornik Sergio Scariolo.

Francuska pobjeđuje i bez Parkerovog učinka

Francuska je pobijedila Tursku sa 76:53. Na polovici druge četvrtine Turci su vodili 25-22, ali su Francuzi napravili seriju 14-1 i na poluvrijeme su otišli sa vodstvom 36-26. Turci su nastavili tonuti i u trećoj četvrtini, pa su košarkaši Francuske u posljednju dionicu ušli sa 19 koševa prednosti (59-40) i rutinirano su dobili utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Francuza najbolji su bili Nando De Colo sa 15 koševa, 7 skokova i 7 asistencija, Lauvergne i Fournier ubacili su po 12 poena, a Tony Parker samo 5. Tursku je predvodio Ersan Ilyasova sa 14 poena i 10 skokova. Francuska u četvrtfinalu igra protiv Latvije, koja je iznenadila Slovence sa 73-66.

Četvrtfinale Španjolska - Grčka šlager prvenstva

Španjolce u četvrtfinalu u utorak, 15. rujna, čekaju Grci u jednom od šlagera Eurobasketa. Ranije su Latvijci iznenadili Slovence s 73-66, dok su Grci bili premoćni protiv Belgije s 75-54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju su na rasporedu preostala četiri susreta osmine finala, Hrvatske će igrati protiv Češke od 12 sati, potom slijede utakmice Srbija - Finska (14.30 sati), Izrael - Italija (18.30 sati) i Litva - Gruzija (21 sat).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo