VELIKA PROMJENA U NBA LIGI: / Zaboravite ono što znate o najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, ovo o čemu se priča mijenja sve

Image
Foto: AFP

O ovome se šuška već neko vrijeme, sad bi se moglo i dogoditi

18.2.2018.
14:33
AFP
VOYO logo

Već godinama postoji ideja o promjenama u NBA ligi koje bi unijele veću zanimljivost dodatnim zaoštravanjem konkurencije, a komesar lige Adam Silver iskoristio je All-Star vikend da pojasni neke ideje.

Među zanimljivijima je svakako ona o doigravanju (nije prvi put da se spominje) koje bi napokon moglo zaživjeti u formatu u kojem osam najboljih klubova Istoka i Zapada neće igrati samo po konferencijama prije no što se dvije najbolje momčadi, po jedna sa svake strane, sučele u velikom finalu. Ideja koja se sve glasnije zagovara je da u doigravanje i dalje ulazi po osam najboljih momčadi sa svake strane, ali da se one potom pomiješaju i prema renkingu preuzmu nositeljske pozicije od jedan do 16 i potom kroz 'kostur' stignu do borbe za trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silver tvrdi da se o tome razmišlja i da najveća prepreka pritom nije tradicija već put koji bi momčadi morale prevaliti u nekim slučajevima. Da bi ova ideja i zaživjela podržati ju mora dvadeset od trideset klubova koje se natječu u NBA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo