LOS ANGELES I SVIJET U SUZAMA: / U domu Lakersa održana je komemoracija za Kobea, njegova supruga i Michael Jordan rasplakali cijelu dvoranu

Image
Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP / Profimedia

Kobeova smrt ostavila je cijeli svijet u velikom šoku

24.2.2020.
21:05
FREDERIC J. BROWN / AFP / Profimedia
VOYO logo

U prepunoj dvorani Staples Center u Los Angelesu u ponedjeljak je održana komemoracija za Kobea Bryanta, njegovu 13-godišnju kći Giannu te još sedam ostalih putnika koji su poginuli prošloga mjeseca pri padu helikoptera, na kojoj su se dirljivim govorima od košarkaške legende, među ostalima, oprostili njegova supruga Vanessa, MichaelJordan i ShaquilleO'Neal.

Image

[FOTO] ZBOGOM KOBE, NIKAD TE NEĆEMO ZABORAVITI: Ogromna je tuga u Los Angelesu; Ovi dirljivi prizori upravo obilaze planetu

Image

[FOTO] ZBOGOM KOBE, NIKAD TE NEĆEMO ZABORAVITI: Ogromna je tuga u Los Angelesu; Ovi dirljivi prizori upravo obilaze planetu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene", poručio je u suzama Michael Jordan koji je o Kobeju Bryantu govorio kao svom "mlađem bratu" i prisjetio se kroz mnoge razgovore koje su vodili.

"Možda je mnoge iznenadilo koliko smo bili bliski. Kobe je bio moj dragi prijatelj. Bio mi je kao mlađi brat. Svi su nas željeli uspoređivati, a ja sam uvijek želio govoriti samo o Kobeju. Kako sam ga sve više upoznavao, želio sam mu biti što bolji stariji brat. Obećavam ti da ću od sada živjeti s uspomenama, znajući da sam imao mlađeg brata kojem sam pokušao pomoći na svaki mogući način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Slavlje života'

Svečanost pod nazivom "Slavlje života" započela je nastupom pjevačice Beyonce koja je izvela svoj hit "XO" te otkrila da je "to bila jedna od Kobejevih najdražih pjesama".

Voditelj ceremonje Jimmy Kimmel potom je u suzama govorio o nasljeđu Kobeja Bryanta i istaknuo neke od košarkaških legendi koje su se našle među 20.000 okupljenih u Staples Centeru. Michael Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O'Neal, Phil Jackson, Tim Duncan,StephenCurry i mnogi drugi došli su se još jednom prisjetiti najvećih trenutaka iz života jednog od najboljih košarkaša svih vremena, a Kimmel je posebno istaknuo pojavu legende Boston Celticsa BillaRussella, koji je večer prije na dvoboju najvećih suparnika Lakersa i Celticsa bio u gledalištu u Bryantovom dresu s brojem 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da ćeš jednog dana biti na pravoj strani", našalio se Kimmel te dodao kako za Kobejem sada tuguju i na onim mjestima na kojima su mu zviždali.

Bryantova udovica Vanessa prvi je dio svog govora posvetila kćerki Gianni za koju je ustvrdila da je bila "sjajna sportašica" te da je voljela "pomagati drugima i podučavati ih". Kad se oprostila od svoje kćeri, Vanessa Bryant je govorila i o svom pokojnom mužu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio mi je sve'

"Nisam ga doživljavala kao slavnu osobu, kao sjajnog košarkaša. Bio je moj slatki muž, prekrasan otac naših kćerki. Bio je moj. Bio mi je sve. Volio me više nego što ja to mogu iskazati ili izreći."

Svojim anegdotama i sjećanjima na odnos s Kobejem i Giannom Bryant govorili su bivši Kobejev suigrač Shaquille O'Neal, jedna od ponajboljih košarkašica svih vremena DianaTaurasi, GenoAuriemma, trener najuspješnije ženske sveučilišne ekipe UConn za koju je Gianna planirala zaigrati, košarkašica sveučilišta Oregon SabrinaIonescu i glavni menadžer Los Angeles Lakersa RobPelinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužba protiv vlasnika helikoptera

Alicia Keys je odsvirala Beethovenovu "Mjesečevu sonatu", koju je Kobe Bryant, iako nije učio svirati, naučio i odsvirao u jednoj prigodi svojoj supruzi. Na kraju je ChristinaAguilera otpjevala "Ave Maria".

Uoči održavanja komemoracije, Los Angeles Times je objavio da je Vanessa Bryant tužila kompaniju koja je vlasnik helikoptera, zbog smrti supruga i kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tijek komemoracije


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komemoraciju nisu mogle propustiti brojne NBA zvijezde među kojima su ShaquilleO'Neal, MichaelJordan, RussellWestbrook, Stephen Curry, BillRussell, SabrinaIonescu, DaniaTaurasi, KareemAbdul-Jabar, AnthonyDavis i DwyaneWade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobeova supruga Vanessa sada je održala dirljiv govor koji je rasplakao cijelu dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku komemoracije nastupila je Beyonce sa svojom pjesmom XO za koju je rekla da je bila jedna od Kobeovih najdražih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova dvorana

[FOTO] OVO TJERA SUZE NA OČI: Pogledajte na koji divan način LA Lakersi odaju počast legendarnom Kobeu Bryantu

LA Times je objavio i da se čak se razmišljalo da se komemoracija za Kobea i Giannu održi na stadionu Memorial Coliseum na koji bi moglo stati preko 80.000 ljudi, no Bryantova obitelj se ipak odučila za manji prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bryant je smatram jedinim od najboljih NBA košarkaša svih vremena. Cijelu svoju 20-godišnju karijeru je proveo u Los Angeles Lakersima osvojivši pet naslova NBA prvaka (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), dva je puta bio MVP finala (2009, 2010), jednom MVP sezone (2008), čak je 17 puta biran za nastup na “All-Star” utakmici, a 11 puta je bio članom najbolje petorke sezone.

S američkom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, te četiri godine kasnije u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika karijera

Karijeru je završio u travnju 2016. godine, a odigrao je 1.346 utakmice i oborio niz rekorda. Sa 33.643 postignuta koša nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice svih vremena, a ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928) i Lebron James (33.655). Upisao je i 7.047 skokova i 6.306 asistencija.

Bryant je rođen u 23. kolovoza 1978. u Philadelphiji, a sa šest godine se preselio u Italiju gdje je njegov otac Joe Bryanta dobio košarkaši angažman. S trinaest godina Byrant se vratio u Sjedinjene Države, a košarku je počeo igrati u srednjoškolskoj momčadi "Lower Merion High School".

Na NBA draftu 1996. izabran je kao 13. pick prve runde, a uzeli su ga Charlotte Hornetsi. Međutim, Los Angeles Lakersi su ponudili Hornetsima zamjenu ponudivši im Vladu Divca. Hornetsi su prihvatili ponudu, a Bryant je postao prvi bek koji je direktno iz srednje škole prešao u najjaču ligu na svijetu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo