UMJESTO LIJEPE PRIČE IMAMO NOVI SKANDAL U HR KOŠARCI: / 'Ubili su ga u pojam. Tko je tu lud, ja ne znam'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Nikome nije jasno što se dogodilo, jer očito su tamo velika pretumbavanja u klubu'

23.9.2020.
9:06
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dvadeset i četverogodišnji talentirani hrvatski košarkaš Marko Arapović naprasno je napustio momčad Splita ogorčen ponašanjem toga kluba.

Image

19.05.2018., Zagreb - Dom sportova, dvorana II. HT Premijer liga. Treca utakmica polufinala doigravanja za naslov kosarkaskog prvaka Hrvatske. KK Cedevita - KK Split. Marko Arapovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

SIN KOŠARKAŠKE LEGENDE NAPUSTIO KK SPLIT NAKON SAMO DESET DANA: ‘Ovo nisam nigdje doživio’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SIN KOŠARKAŠKE LEGENDE NAPUSTIO KK SPLIT NAKON SAMO DESET DANA: /

'Ovo nisam nigdje doživio'

Image
SIN KOŠARKAŠKE LEGENDE NAPUSTIO KK SPLIT NAKON SAMO DESET DANA: /

'Ovo nisam nigdje doživio'

Igrao za sve reprezentativne kategorije

Arapović je igrao za sve reprezentativne kategorije, a u klupskoj karijeri nosio je dres Cibone, Cedevite i Galatasaraya. Trebao je biti veliko pojačanje slavnog splitskog košarkaškog kluba, ali sve se na kraju pretvorilo u jednu ružnu priču, možemo slobodno reći - skandal!

Naime, deset dana nakon što je klub na društvenim mrežama objavio njegov dolazak, raskinut je ugovor s njim. Kao glavni problem navodi se sumnja u Markovo zdravstveno stanje. Njegov otac, bivši košarkaš Franjo Arapović, za Sportklub je prokomentirao situaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostao sam jako iznenađen. Kao prvo, nisam imao nikakvih doticaja s transferom. Marko je prošli petak ujutro u pola 10h imao doručak, iza toga razgovor s trenerom o taktici za utakmicu i zove me oko 11h da Split želi raditi aneks ugovora. Rekli su da moraju imati nekakav aneks da mogu odlučivati koliko će on utakmica igrati zbog liječničke službe. On je s njima odradio pet treninga i sve je normalno radio. Nikome nije jasno što se dogodilo, jer očito su tamo velika pretumbavanja u klubu", kazao je Franjo Arapović i dodao:

''Rekli su mu da ako ne prihvati aneks ugovora, da neće igrati. Rekao sam mu 'Marko, sjedni u auto i vozi doma. Zahvali se dolje ljudima za stan i ispričaj se.' Čak im je rekao da ga ne zanima novac, da prekriže dogovoren iznos u ugovoru, da samo želi igrati. Ne, ne, mi smo ozbiljan klub i želimo zaštiti ugovor. Tko je tu lud, ja ne znam'', kazao je legendarni hrvatski centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

19.05.2018., Zagreb - Dom sportova, dvorana II. HT Premijer liga. Treca utakmica polufinala doigravanja za naslov kosarkaskog prvaka Hrvatske. KK Cedevita - KK Split. Mario Spaleta, Marko Arapovic, Luka Katura. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Franju Arapovića smeta odnos HKS-a prema događaju

Franju Arapovića smeta odnos HKS-a prema spomenutom događaju. Mišljenja je kako je krovna organizacija mogla i trebala reagirati u ovakvoj situaciji. Umjesto lijepe priče o povratku u hrvatsku košarku, tako smo dobili još jednu ružnu stranicu.

''Split ga je ubio u pojam pokazavši da sumnja u njega. Zvao ga je i trener, koji mu se ispričavao ni kriv, ni dužan. Jedino što me smeta je da HKS ovdje nije reagirao. Pa on je olimpijac! Morali su reagirati i zaštiti svog olimpijca da može igrati za neki drugi klub, a ne ovako. Očito svima paše da ne igra'', zaključio je razočarani Arapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo