VJEROVALI ILI NE, ALI TAKO JE / Ulaskom Tonija Kukoča u Kuću slavnih Hrvatska opet drži gotovo nestvaran NBA rekord

Chicago Bullsi su ga za Kuću slavnih nominirali 2014. godine, a Kukoč je u nju ušao iz osmog pokušaja

12.9.2021.
9:24
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč uvršten je u subotu u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, a uveo ga je jedan od najboljih košarkaša svih vremena i njegov suigrač u Chicago Bullsima Michael Jordan.

Chicago Bullsi su ga za Kuću slavnih nominirali 2014. godine, a Kukoč je u nju ušao iz osmog pokušaja. On je peti Hrvat kojima ima svoje mjesto u toj kući. Prije njega ta je čast ukazana Krešimiru Ćosiću 1996. godine, Draženu Petroviću 2002. godine, Mirku Novoselu 2007. i Dini Rađi 2018. godine.

Hrvatska opet u prednosti

Svakako valja naglasiti kako je Kukoč ulaskom u Kuću slavnih vratio Hrvatsku u prednost kada su u pitanju neamerički košakraši u "Hall of fameu". Naime, veoma je teško košarkašima koji nisu Amerikanci ući u Kuću slavnih, a ulaskom Kukoča, vjerovali ili ne, Hrvatska je postala najzastupljenija nacija u "Hall of fameu", ako ne računamo SAD.

Hrvatska sada ima pet stanara Kuće slavnih, dok ih Srbija, recimo, ima četiri, odnosno imaju Borislava Stankovića, Aleksandra Nikolića, Dražena Dalipagića i Vladu Divca. Hrvatska je već postala rekorder nakon ulaska Dine Rađe 2018. godine, ali godinu dana kasnije ušao je i Divac pa se rekord izjednačio. No, s Kukočem sada Hrvatska je ponovo u prednosti i drži rekord.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali