Ukić sa zvukom sirene spasio Fenerbahçe

Košarkaši Fenerbahçea zadržali su teoretske šanse za plasman u četvrtfinale Eurolige domaćom pobjedom nad UNIKS-om 94:87 u produžetku u 5. kolu skupine G.

23.2.2012.
21:55
VOYO logo

Naime, trebala je Fenerbahçeu u ovom susretu pobjeda s više od pet koševa razlike (UNIKS je u Kazanu dobio 76:71, op.a.) inače bi izgubio matematičke šanse za plasman dalje. Ovako im u posljednjem kolu treba gostujuća pobjeda nad Emporiom u Milanu, kao i poraz UNIKS-a kod kuće od Panathinaikosa koji će vrlo vjerojatno večeras i matematički osigurati prolaz.

Zaostajao je Fenerbahçe za UNIKS-om veći dio susreta, u posljednjoj četvrtini i s 13 razlike, ali su na kraju uspjeli preokrenuti na krilima Ukića i Bojana Bogdanovića. Minutu i 23 sekunde prije kraja regularnih 40 minuta imao je UNIKS vodstvo 79:73 i čekiranu kartu za četvrtfinale. No, tada Fener do kraja radi seriju 6:0, od čega su četiri posljednja zabili hrvatski reprezentativci Bogdanović i Ukić. Bogdanović je zabio dva slobodna bacanja 26 sekundi prije kraja, a Ukić je pogodio sekundu prije kraja za produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dodanom vremenu Spahijin sastav nakon izjednačenja 83:83 radi seriju 9:0 i bježi na željenu razliku koju je do kraja očuvao preciznim izvođenjem slobodnih bacanja od strane Bogdanovića.

Upravo je Bogdanović s 20 koševa (dvice 5-7, trice 1-4, sl. bacanja 7-8) bio najefikasniji igrač pobjedničkog sastava. Pridodao je i pet skokova za 34 minute igre. Ukić je susret završio s 18 koševa (dvice 9-13, trice 0-3, sl. bacanja 0-2), 3 skoka i 3 asistencije za 36 minuta igre, dok je Marko Tomas svih devet poena ubacio iza linije za tri poena (trice 3-7), a upisao je 1 skok i tri ukradene lopte za pola sata na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima UNIKS-a uvjerljivo najbolji s 33 koša (trice 4-5, sl.bacanja 13-14) bio je Lynn Greer, a pridodao je 6 skokova, 6 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo