U NBA / ligi srušen rekord star skoro 50 godina

U pet odigranih košarkaških utakmica NBA lige pao je rekord po broju izvedenih slobodnih bacanja od strane jednog igrača, star gotovo 50 godina.

13.1.2012.
9:23
VOYO logo

Orlando Magic slavio je u gostima kod Golden State Warriorsa, a centar Dwight Howard srušio je rekord Wilta Chamberlaina star gotovo 50 godina.

Naime, Chamberlain je 22. veljače 1962. godine igrajući za Philadelphiju Warriorse izveo 34 slobodna bacanja protiv St. Louisa. Magicov Howard u četvrtak ih je izveo čak 39 od čega ih je ubacio tek 21. Centar Orlanda imao je veliku večer u kojoj je predvodio svoju momčad do pobjede 117:109 ubacivši pritom 45 koševa, te uhvativši 23 skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripomogao je u Turčin Hedo Turkoglu sa 20 poena. Kod domaćina Monta Ellis je ubacio 30, a David Lee 26 koševa. Recimo samo da su Warriorsi igrali bez ozlijeđenih Stephena Curryja i Dorella Wrighta.

Cleveland Cavaliersi (5-5) polako hvataju korak na Istoku za skupinom koja cilja na doigravanje. U noći s četvrtka na petak, Cavaliersi su slavili u gostima kod uvijek neugodnog Phoenixa (4-6) sa 101:90. Osim što momčad igra bolje, i prvi pick draftaKyrie Irving sve se više snalazi u ligi s 'velikim dečkima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubacio je Irving rekordan broj koševa u dosad 10 odigranih utakmica (26), gađavši pritom iz igre 11-17. Antawn Jamison dodao je svoja 23 poena uz četiri skoka. Kod domaćina ponovno je Steve Nash bio organizacijski raspoložen podijelivši 15 asistencija. No, to nije pomoglo Sunsima da izbjegnu šesti ovosezonski poraz u 10 odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo