TRENER ODUŠEVLJEN HRVATOM: / 'Bogdanovića ništa ne može izbaciti iz takta, on je veliki igrač za velike utakmice'

Image

Bojan Bogdanović briljirao je u pobjedi Washington Wizardsa protiv Orlando Magica (115:114), a 27 poena i osam od deset pogođenih šuteva za tricu, oduševili su i trenera Scotta Brooksa.

6.3.2017.
10:59
VOYO logo

Bogdanovićev dolazak iz Netsa pokazao se punim pogotkom, a hrvatski šuter je postao rekorder Wizardsa kao prvi igrač s klupe koji je ubacio 27.

I sve to pred očima hrvatskog izbornika Aleksandra Petrovića koji je u Verizon Areni vidio trojicu hrvatskih reprezentativaca, susreo se s još i s igračima Orlanda Marijom Hezonjom i Damjanom Rudežom, a nakon utakmice otišao s Bogdanovićem na večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopta stiže na otvoreni šut

S izvrsnim razigravačem Johnom Wallom, Bogdanović će dobiti i dovoljno lopti na otvorenom šutu. Više ne mora "patiti" da bi si sam izborio poziciju za šut, kako je to često bilo u Netsima, ali i u hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad u karijeri nisam igrao s boljim braničem. Uvijek me pronašao na pravom mjestu. Tu je i Bradley Beal, koji je najbolji šuter s kojim sam igrao. S takvim suigračima nije teško zabijati", kazao je Bogdanović nakon utakmice.

"Bio je sjajan! Trenutačno je u seriji i nadam se da će tako nastaviti', nahvalio je Bogdanovića John Wall.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trice šutira 59 posto

Od dolaska u Wizardse, hrvatski reprezentativac je na 59 posto šuta za tricu (20-34), što je uistinu fenomenalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Već nam je donio dvije pobjede'

"S nama je tek desetak dana, a već nam je donio dvije pobjede, protiv Toronta i Orlanda", zadovoljan je Brooks, bivši trener Thundera, koji je s klupe vodio tadašnji veliki trio Durant - Westbrook - Harden s kojim je 2012. stigao do NBA finala.

"Bojana ništa ne može izbaciti iz takta. Ima veliko iskustvo, zna kako igrati, spreman je uzeti velike šuteve i pogoditi ih. Kod mnogih igrača sam viđao da postanu nervozni nakon par promašaja ili ako ne dobiju loptu, no 'Bogie' nije takav", kazao je trener Wizardsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uistinu, Bogdanović se preporodio u momčadi Wizardsa, nakon što je razmijenjen iz Netsa, najlošije momčadi NBA lige, u klub koji je treći u Istočnoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo