TRENER LAKERSA NAHVALIO ZUBCA NAKON PARTIJE ŽIVOTA: / Ove riječi mogu mu biti samo dodatna motivacija

Image
Foto: AFP

Bio je to njegov prvi double-double učinak ove sezone, a to su mu ujedno najbolji učinci sezone u tim statističkim kategorijama

22.12.2018.
16:53
AFP
VOYO logo

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac po prvi je put ove sezone dobio priliku zaigrati u početnoj petorci Los Angeles Lakersa. Za 32 minute provedene na parketu ubacio 16 koševa (šut za dva 8-10), 11 skokova i po dvije osvojene lopte i blokade u 112-104 domaćoj pobjedi protiv New Orleans Pelicansa.

“Počeo sam nekoliko utakmica u prvoj sezoni pa sam znao što mogu očekivati. Sada je puno ozbiljnije. Borimo se za doigravanje. Znao sam da se moram dokazati i to su mi dopustili”, rekao je centar poslije utakmice. U razgovoru s novinarima, koje je prenijela klupska televizija, otkrio je da mu je puno pomogao jedan od najboljih košarkaša u povijesti i suigrač LeBron James.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dopisivali smo se cijelu noć, pripremao me za ovo i stvarno mi je pomoglo. Rekao mi je pitam naše skaute da spreme videa na kojima Anthony Davis i Julius Randle promašuju zbog protivničkih obrana. To je pomoglo jer sam znao što oni pokušavaju napraviti”, kazao je Zubac.

Nahvalio ga trener

Priliku za pohvalu mladog hrvatskog centra nije propustio ni trener Lakersa Luke Walton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostani spreman i naporno treniraj. Prilika će doći. Zubac je iskoristio svu prednost toga večeras", rekao je trener LA Lakersa Luke Walton na presici poslije utakmice života mladog Hrvata.

Što vas je natjeralo da ga stavite u početnu petorku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je dobar na treningu. Igrali su 2 na 2 ili 3 na 3 svaki dan, ovisno o tome tko je bio na treningu. On i Mo (Mo Wagner, rookie Lakersa) igrali su sve ove dane, pokazali dobre stvari na treningu igrajući zajedno i jedan protiv drugog. Znate, nismo imali previše vremena za vježbanje nekih stvari, ali svaki put kad dođem, Zubac nešto radi. Stalno je u nekoj aktivnosti, ili trči, ili igra 2 na 2, trenira odvojeno s posebnim trenerima.

Takve stvari se lako primijete, a kad se ukaže prilika nekome tko nije igrao dugo... Uvijek sam sretan kad netko odigra takvu partiju, a ranije nije dobivao veliku minutažu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo