Patuljak traži svoju šansu među velikim dečkima

Jedan od najnižih igrača u NBA ligi, visok 175 centimetara, Nate Robinson, izrazio je želju da u slučaju lockouta zaigra za neku od NFL (liga američkog nogometa) momčadi.

13.7.2011.
13:10
VOYO logo

Iako je većina Robinsonovih kolega spremna na odlazak u Europu ili Kinu, kako bi tokom lockouta nastavili igrati košarku, razigravač Oklahome bi se želio okušati u NFL-u.

Visina mu možda nije saveznik u ostvarenju njegove želje, a njegova veza s američkim nogometom je prilično jaka. Naime, Robinson je na Sveučilištu Washington uz košarku trenirao i američki nogomet, a i otac mu je bio sveučilišna zvijezda ovog, u Americi, popularnog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto NFL klubovi ne bi isprobali NBA igrača. Pa to im samo može dati ogromni publicitet", rekao je razigravač Oklahome.

Problem za Natea Robinsona je što u lockout traje i u NFL-u pa će na ostvarenje svojih snova ipak još malo morati pričekati. NBA karijeru započeo je u dresu New York Knicksa 2005. godina, gdje se zadržao četiri godine. Nakon toga godinu dana proveo je u Boston Celticsima, a posljednju je sezonu proveo u Oklahomi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako visok samo 175 centimetara, čak je tri puta uspio osvojiti natjecanje u zakucavanju, a posebno je bila impresivna pobjeda 2009. godine, kada je uspio preskočiti centra Orlanda Dwighta Howarda.

Vezani članci:

arti-201106240304006 arti-201106280805006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo