Stize Svjetsko prvenstvo: Francuska ostala bez najvece zvijezde

Francuski izbornik Vincent Collet izabrao je 24 kandidata za odlazak na Svjetsko kosarkasko prvenstvo u Spanjolsku, a medu njima nema Tonyja Parkera koji je najavio kako ce propustiti ovo natjecanje.

17.5.2014.
10:55
VOYO logo

Iako nema Parkera, Joakima Noaha, Iana Mahinmija i Ronnyja Turiafa, francuski izbornik Vincent Collet izabrao je 24 kandidata koji ce ciniti prilicno jaku francusku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Spanjolskoj od 31. kolovoza do 14. rujna ove godine.

Parker je ranije najavio kako ce najvjerojatnije propustiti ovo SP i uzeti odmor, a ta se prica intenzivirala nakon rodenja djeteta. Tijekom cijele sezone imao je problema s ozljedama, a njegovi Spursi jos uvijek imaju posla u doigravanju te je Parkeru neophodan odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji francuski kosarkas najavio je povratak u reprezentaciju na Europskom prvenstvu 2015. godine kada ce se dijeliti karte za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Francuska ce na Svjetskom prvenstvu u Spanjolskoj igrati u skupini A u drustvu Spanjolske, Srbije, Brazila, Egipta i Irana, a po cetiri reprezentacije iz svake skupine prolaze u sljedecu rundu natjecanja. Upravo "francuska skupina" kriza se u osmini finala sa skupinom B u kojoj se nalaze Hrvatska, Argentina, Grcka, Portoriko, Senegal i Filipini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo