HRVATI U DRUŠTVU LEGENDI / Kukoč i Petrović odabrani među igrače bez kojih NBA ne bi bio ono što je danas

Obojica su u Kući slavnih

20.9.2021.
15:56
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Legendarni hrvatski košarkaši, Dražen Petrović i Toni Kukoč, našli su se na popisu od 110 igrača koji su pomogle da NBA liga postane ono što je danas. Naime, na službenoj stranici natjecanja uoči početka 75. sezone objavili su popis košarkaša koji su od samih početaka 40-ih godina do danas napravili da NBA postane jedan dd vodećih globalnih brendova. Popis pogledajte ovdje.

Kukoč je tako dobio još jedno veliko priznanje nakon što je prije malo više od tjedan dana uvršten u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu. Prije njega ta je čast ukazana Krešimiru Ćosiću 1996. godine, Draženu Petroviću 2002. godine, Mirku Novoselu 2007. i Dini Rađi 2018. godine.

"Počeo sam sa sportom kada sam imao osam godina, sa stolnim tenisom i nogometom, pa s 15 košarkom. Moju karijeru su definirala dva tima - Jugoplastika iz Splita i Chicago Bulls. Split, moj rodni grad je jedan od najvećih sportskih gradova u povijesti i dao je jako puno velikih sportskih imena", započeo je svoj govor Kukoč koji je iskoristio priliku da se zahvali roditeljima, obitelji i svim trenerima s kojima je radio kao i suigračima s kojima je igrao.

"U međunarodnoj karijeri igrao sam za dvije zemlje - Jugoslaviju i Hrvatsku - i imao sam velikih uspjeha s njima. Igrao sam s velikim imenima u tim reprezentacijama koji su i sami članovi Kuće slavnih- poput pokojnog Dražena Petrovića, Dine Rađe, Vlade Divca", dodao je.

"A igrao sam i s još nekim velikim imenima. Tu želim zahvaliti Michaelu Jordanu i Scottieju Pippenu što su me 'razbili' na Olimpijskim igrama 1992. i tjerali me da radim još više kako bih bio važan član Bullsa", kazao je Kukoč.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali