HRVATI U DRUŠTVU LEGENDI / Kukoč i Petrović odabrani među igrače bez kojih NBA ne bi bio ono što je danas

Image
Foto: Profimedia

Obojica su u Kući slavnih

20.9.2021.
15:56
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski košarkaši, Dražen Petrović i Toni Kukoč, našli su se na popisu od 110 igrača koji su pomogle da NBA liga postane ono što je danas. Naime, na službenoj stranici natjecanja uoči početka 75. sezone objavili su popis košarkaša koji su od samih početaka 40-ih godina do danas napravili da NBA postane jedan dd vodećih globalnih brendova. Popis pogledajte ovdje.

Kukoč je tako dobio još jedno veliko priznanje nakon što je prije malo više od tjedan dana uvršten u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu. Prije njega ta je čast ukazana Krešimiru Ćosiću 1996. godine, Draženu Petroviću 2002. godine, Mirku Novoselu 2007. i Dini Rađi 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo sam sa sportom kada sam imao osam godina, sa stolnim tenisom i nogometom, pa s 15 košarkom. Moju karijeru su definirala dva tima - Jugoplastika iz Splita i Chicago Bulls. Split, moj rodni grad je jedan od najvećih sportskih gradova u povijesti i dao je jako puno velikih sportskih imena", započeo je svoj govor Kukoč koji je iskoristio priliku da se zahvali roditeljima, obitelji i svim trenerima s kojima je radio kao i suigračima s kojima je igrao.

Image
Foto: Screenshot/Twitter
Image
Foto: Screenshot/Twitter

"U međunarodnoj karijeri igrao sam za dvije zemlje - Jugoslaviju i Hrvatsku - i imao sam velikih uspjeha s njima. Igrao sam s velikim imenima u tim reprezentacijama koji su i sami članovi Kuće slavnih- poput pokojnog Dražena Petrovića, Dine Rađe, Vlade Divca", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A igrao sam i s još nekim velikim imenima. Tu želim zahvaliti Michaelu Jordanu i Scottieju Pippenu što su me 'razbili' na Olimpijskim igrama 1992. i tjerali me da radim još više kako bih bio važan član Bullsa", kazao je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo