TOLIKO SU DOBRI DA IM NE TREBA TRENER: / Steve Kerr prepustio vođenje utakmice igračima, Green crtao akcije

Image
Foto: Screenshot

Igrači aktualnih NBA prvaka vodili su time-outove na utakmici protiv Phoenixa

13.2.2018.
16:55
Screenshot
VOYO logo

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr odlučio je vođenje utakmice protiv slabašnih Phoenix Sunsa prepustiti vlastitim igračima. Tako su se na trenerskoj klupi za vrijeme time-outova izmjenjivali Andre Iguodala, David West i Draymond Green.

Ozbiljno su to njegovi igrači shvatili i profesionalno odrađivali posao. Da zapravo nije ni bitno tko ih vodi potvrđuje konačni rezultat jer su Warrirosi slavili s čak 46 poena razlike 129:83.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam ih poslije zadnje utakmice da ćemo ovo napraviti. Ovo je njihova momčad, ne trenerova ili predsjednikova. Da sam ja kao trener tu da ih vodim, ali ne da ih kontroliram. S obzirom na to kako dobro igraju, imaju pravo naći svoj put. Mislim da je ovo bila dobra odluka jer nakon što sam im prepustio momčad, odlično su komunicirali i složili nekoliko jako dobrih akcija", objasnio je Kerr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije toliko neobičajna situacija da igrači ponekad crtaju akcije na time-outu, ali trener aktualnih prvaka rotirao je igrače tijekom cijele utakmice.

"To pokazuje nedostatak poštovanja prema protivniku, ali opet, možda ga trenutačno ni ne zaslužujemo. Jer kada ćeš gubiti s po 40 poena razlike, momčadi te neće respektirati", rekao je veteran u redovima Sunsa Jared Dudley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerr je objasnio svoj potez protivničkom treneru Jayu Trianu nakon utakmice. "Rekao sam da ovo nema veze s nepoštovanjem. Morao sam nekako doprijeti do svojih igrača. Dojadio im je moj glas, kao i meni. Morali smo probati nešto drugačije", objasnio je Kerr za ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvatio sam da su njihove akcije bile bolje nakon time-outova večeras", šalio se trener Sunsa i dodao kako nije imao ništa protiv toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo