TIM DUNCAN MOGAO JE BITI IGRAČ ORLANDA, ALI: / Njegov bivši suigrač otkrio zašto je ostao u Spursima i s njima ispisao povijest

Image
Foto: AFP, STEPHEN DUNN

"Tim je imao samo jedan zahtjev", rekao je Bruce Bowen

22.12.2017.
7:30
AFP, STEPHEN DUNN
VOYO logo

Tim Duncan u NBA ligu je stigao 1997. godine kada su ga na draftu kao prvi pick uzeli San Antonio Spursi. Uz Davida Robinsona postao je dominatna figura sastava i krenula je više godišnja dominacija te momčadi.

Međutim, situacija je mogla biti i puno drugačija. Duncan je 2000. godine bio na izlaznim vratima kluba, a njegova nova destinacija bio Orlando u kojem su tada igrali Grant Hill i Tracy McGrady. Sve je bilo spremno za taj prelazak koji je propao u zadnji trenutak, a Duncanov bivši suigrač Bruce Bowen otkrio je da je razlog bio tadašnji trener Magica, Doc Rivers:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim je imao jedan zahtjev. Želio je da obitelj putuje sa timskim avionom, ali mu Rivers to nije dozvolio. Zbog toga je odbio ponudu Magica i ostao je u Spursima", rekao je Bowen, a prenosi CBS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je legendarni Duncan ostao u Spursima i ispisao povijest s njima. Nakon naslova 1999. godine, s istom je momčadi još četiri puta postao prvak, dva je puta bio proglašivan za nakorisnijeg igrača lige, a 15 puta je izabran u All-Star momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo