VIDEO: / Kakvo razbijanje! Lakersi 'sprženi' na startu!

15.5.2012.
9:00
VOYO logo

Kao dio osvete za divljački lakat u lice koji je Metta World Peace iz Lakersa uvalio Thunderovom Jamesu Hardenu u njihovom zadnjem ogledu prije doigravanja, momčad iz Oklahoma Cityja razbila je goste iz Los Angelesa u prvoj utakmici s 29 poena razlike.

Na krilima svog ubitačnog tandema Russella Westbrooka i Kevina Duranta domaći su na poluvremenu imali 15 koševa viška, da bi na otvaranju treće četvrtine serijom 15:2 razriješili dileme oko pobjednika prvog dvoboja serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Westbrook je u pobjedu ugradio 27 poena, 7 skokova i 9 dodavanja, dok je Durant dodao 25 koševa uz 8 uhvaćenih lopti i 4 asista. Kao dokaz maksimalne koncentracije Thundera svjedoče i samo 4 izgubljene lopte tijekom cijelog susreta što je najmanje u povijesti ove momčadi.

Kod Lakersa su Andrew Bynum i Kobe Bryant ubacili po 20, s tim da je Bynum imao i 14 skokova. Druga utakmica na rasporedu je u srijedu, a domaćin je još jednom Oklahoma City. Unatoč činjenici da je Philadelphia imala u doigravanju rekordnih 19 izgubljenih lopti, te da su Celticsi nadskakali goste 47:36, polaganjem Evana Thurnera 40 sekundi prije kraja za 82:81, 76-ersi su uzvratili istom mjerom Bostonu za prvi poraz u seriji, te s pola-koša poravnali u polufinalu Istočne konferencije na 1-1. Bila je ovo prva pobjeda Philadelphie nad Bostonom u doigravanju još od 1982. godine, a serija sada seli u dom 76-ersa gdje se u srijedu igra treća utakmica. Jrue Holiday s 18 i Andre Igoudala s 13 koševa, 6 skokova i 7 asistencija bili su najraspoloženiji u pobjedničkom sastavu, dok je kod domaćih Kevin Garnett ubacio 15 uz 12 uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo