progovorio za rtl / Svi pričaju o Šukerovoj ostavci, a šef HKS-a poručuje: 'Ostvarili smo sve zacrtane ciljeve, nemam namjeru odstupiti'

Na pitanje ostaje li predsjednik HKS-a do daljnjega, Ivan Šuker kaže - apsolutno

6.10.2016.
19:10
VOYO logo

Iako je Aco Petrović najavio da je pitanje dana kada će predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker podnijeti ostavku jer više nema podršku Upravnog odbora, predsjednik HKS-a tvrdi da to nije istina. 

"Očigledno je da mnogi ljudi pričaju svašta, a ne čitaju Statut Hrvatskog košarkaškog saveza. Točno se zna kome je predsjednik odgovoran - Saboru košarkaškog saveza. Ali svatko tko je nezadovoljan, može podnijeti ostavku i onda, ako ne bude kvoruma u Upravnom odboru, sazove se izborni sabor. Dakle, to sve piše u Statutu i nema potrebe za priče 'rekla, kazala'", kaže Šuker za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ostaje li predsjednik HKS-a do daljnjega, Šuker kaže - apsolutno.

"Sve ono što smo obećali, to smo napravili. Dapače, nitko nije očekivao da ćemo otići na Olimpijske igre, otišli smo. Međutim, ako je nekome važnija ABA liga nego Hrvatsko prvenstvo, ako nekoga smeta što će ove godine veliki broj mladih igrača igrati prvenstvo, a dosad to nisu imali priliku, onda neka to javno kaže. Ja kažem da su Hrvatsko prvenstvo i nacionalna reprezentacija meni svetinja", kaže Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u HKS-u naglo se zaoštrila nakon Olimpijskih igara, a jedan od povoda je i globalni sukob FIBA-e i Eurolige. 

HKS je stao na stranu FIBA-e i prisilo najbolje hrvatske klubove da već od 1. kola igraju domaće prvenstvo, iako se paralelno igra i regionalna ABA liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo