SMETA MU /

Srpski izbornik prozvao bivšeg hrvatskog: 'Nemojte nas vi to učiti'

Image
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Pešić ističe kako regionalna liga nema smisla i kako Srbija treba osnovati profesionalnu ligu.

20.7.2024.
17:29
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik srpske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić je govoreći o problemima tamošnje košarke između ostalog prozvao bivšeg hrvatskog izbornika Acu Petrovića.

Image
DONIO ODLUKU /

Božić odlazi iz Hrvatske: Nije želio igrati za reprezentaciju, a sada je potpisao za Španjolce

Image
DONIO ODLUKU /

Božić odlazi iz Hrvatske: Nije želio igrati za reprezentaciju, a sada je potpisao za Španjolce

Naime, Pešić ističe kako regionalna liga nema smisla i kako Srbija treba osnovati profesionalnu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne promijenimo li mi nešto u srpskoj košarci, u prilasku košarci. A koji to prilaz treba biti? Koristim priliku i gnjavim vas malo, ali ne mogu ne pričati o tome kad vas vidim sve na okupu koji volite košarku. Tko smo mi? Ja govorim o košarci, i kažem da mi nismo spremni priznati da netko nešto bolje radi od nas. Nismo spremni. A to ne treba biti sramota. Francuska, Njemačka, Španjolska da ne pričam, Turska, svi oni rade bolje od nas. Svi imaju bolju ligu od nas i imaju u kontinuitetu dobre rezultate i proizvodnju velikog broja mladih igrača", istaknuo je Pešić pa dodao:

"To znači da mi moramo malo izaći iz ovog zatvora ovdje u kojem se nalazimo, s visokim zidovima, i gledati što drugi ljudi rade. I da ponovim: nije sramota učiti od nekog drugog. Ako nisi spreman prihvatiti da netko drugi u životu radi nešto bolje od tebe, ako ja kao trener sa mojih 40 godina rada ne prihvaćam da netko radi bolje od mene, kako ja mogu biti bolji trener? Ja i sada želim da budem bolji nego što sam bio prethodnih godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je zavapio da Srbiji treba profesionalna liga.

"Moramo praviti novu srpsku košarku, s novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba napraviti je osnovati profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih vrlo cijenim, ali nemojte vi nas učiti što mi trebamo raditi. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je nadvladana, ona je donijela svima po malo, ali mi više nemamo interesa igrati, i mi biramo da igramo i stvaramo našu srpsku ligu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo