SAMO SE ŠALIO / Suigrač Darija Šarića podigao buru objavom o Eurobasketu: 'Ja vidim samo Španjolsku protiv Afrike'

Image

Na njega se u rekordnom roku sručila ogromna količina kritika na što je on obrisao kontroverznu objavu i ponudio objašnjenje

18.9.2022.
14:39
VOYO logo

Eurobasket u nedjelju dolazi do svog kraja, a u 20.30 minuta se susreću Španjolska i Francuska. Bit će to još jedan košarkaški klasik koji izaziva puno pozornosti i preko Atlantika, a suigrač našeg Daria Šarića, Bismarck Biyombo svojom izjavom izazvao je brojne polemike.

Naime, centar Phoenix Sunsa uključio se u raspravu na Twitter profilu Nicolasa Batuma, francuskog reprezentativca koji ne nastupa na Eurobasketu, te svojom objavom šokirao mnoge ljubitelje košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I zaista smo mislili da može biti drugačije", napisao je Batum u objavi uz zastave Španjolske i Francuske na što je Biyombo odgovorio "Ja vidim samo Španjolsku protiv Afrike. Više ništa neću napisati", aludirajući na veliki broj igrača afričkog podrijetla u francuskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Biyomba se u rekordnom roku sručila ogromna količina kritika na što je on obrisao kontroverznu objavu i ponudio objašnjenje.

"Ljudi, sigurno niste ozbiljni. Razumijem da je ovo osjetljiva tema za neke, ali to je bila samo šala. Imam bivše suigrače i prijatelje koji su Francuzi iz Afrike ili imaju obje putovnice. Samo šala. Hajdemo prestati sad", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bismarc Biyombo je 30-godišnji centar Phoenix Sunsa. Rođen je u Kongu te često pomaže financijsku svojoj domovini i ljudima što je bilo osobito izraženo tijekom izbijanja pandemije COVID-a 19 kada je donirao medicinske potrepštine u vrijednosti od milijun dolara, a prošle godine je uložio godišnju plaću u izgradnju bolnice. Zanimljivo je da nikad nije nastupio za reprezentaciju Konga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo