Prozvali košarkaše / Srpski mediji optužili Bogdanovića da je namjerno promašio slobodno bacanje: 'Hrvati namjerno pobjegli od Srbije'

Image
Foto: profimedia.hr

Hrvatska je slavila protiv Ukrajine 90 - 85 u posljednjoj utakmici skupine.

8.9.2022.
18:44
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatska je pobijedila Ukrajinu u posljednjoj utakmici po skupinama na Eurobasketu. Hrvatska je tako osigurala najmanje treće mjesto u skupini pred nokaut fazu. Hrvatska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine C. 

Važno je bilo pobijediti bilo kojim rezultatom Ukrajinu jer se jedino tako moglo izbjeći četvrto mjesto u grupi, a samim tim najvjerojatnije prvog favorita Eurobasketa reprezentaciju Srbije koja večeras od 21 sat igra protiv Poljske za potvrdu prve pozicije skupine C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Osmina finala /

Izbornik Mulaomerović nakon pobjede protiv Ukrajine: 'Sad kreće ono pravo'

Image
Osmina finala /

Izbornik Mulaomerović nakon pobjede protiv Ukrajine: 'Sad kreće ono pravo'

"Hrvati kalkulirali"

Srpski mediji ispratili su utakmicu Hrvatske i Ukrajine tako da su napisali da je Hrvatska kalkulirala. B92 piše: "Hrvati kalkulirali, Bogdanović namjerno promašio bacanje kako Hrvatska ne bi bila druga na ljestvici, što bi ju poslalo u teži dio ždrijeba", stoji u naslovu. U tekstu se nastavlja:

"Hrvatska je imala sedam poena prednosti (90:83) i da je Bogdanović 24 sekunde prije kraja pogodio dodatno slobodno bacanje, i da su potom obranili napad, računica bi bila ovakva: Hrvatska +3 (dobili osam, izgubili pet), Ukrajina +3 (dobili 11, izgubili osam), Italija -6 (dobili pet, izgubili 11)."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi u tom slučaju bila druga na ljestvici i u osminu finala bi išla na trećeplasiranu ekipu skupine D, a još gore, u četvrtfinalu na boljeg iz susreta Slovenije i Belgije. Kako su na pripremama dvaput izgubili od Slovenaca, Hrvati su odlučili kalkulirati. Na kraju su slavili pet razlike jer su primili koš u posljednjem napadu. Sada mogu ići na Finsku, a u eventualnom četvrtfinalu na Litvu ili Španjolsku. Litva, Španjolska ili Slovenija, nema velike razlike, ali za Hrvatsku vjerojatno ima."

"Bogdanović ispao potpuno smiješan"


Alo.rs piše: "Skandalozno! Hrvati namjerno pobjegli od Srbije, ovaj potez Bogdanovića je dokaz", stoji u naslovu. U tekstu se nastavlja: "Bogdanović je namjerno promašio slobodno bacanje kako reprezentacija Hrvatske ne bi bila druga na tablici, što bi je poslalo u teži dio ždrijeba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir je izašao s naslovom: "Hrvati htjeli izbjeći Srbiju pa se pogubili: Evo kako i zašto je Bogdanović ispao potpuno smiješan", stoji u naslovu. U tekstu Kurir opisuje da je Bogdanović namjerno promašio slobodno bacanje.

Mondo dodaje: "Hrvatska pobjegla od Srbije i odredila nam rivala. Drama na Eurobasketu, sve je jasniji put Orlova do finala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegraf piše: "Hrvati večeras navijaju za Srbiju: Susjedski mediji odahnuli, ali strepe da Orlovi ne izgube. Sve u svemu, jasno je da Hrvati pod svaku cijenu gledaju izbjeći Srbiju."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo