SRPSKI IZBORNIK O HRVATSKOJ KOŠARCI: / Đorđević se poklonio Draženu, a prokomentirao i Darija Šarića

24.9.2017.
12:18
AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Trener sam reprezentacije koja je, možda, vaš najveći rival. I ne bih se želio uvlačiti u tu priču jer se moje riječi mogu krivo protumačiti. Vi analizirajte svoje stvari, mi ćemo svoje, tako je najpametnije. Uspjeh je relativan pojam, kao i ljepota, svatko to može tumačiti na svoj način. Imali ste priliku, to je sigurno", kazao je Đorđević kojeg iznenađuje da Hrvatska već godinama zaostaje za konkurencijom u kvaliteti na poziciji razigravača igre dodavši da je to sve 'borba, moraš se uzdati u sebe, u pravu selekciju, analizu, planove'.

Upitan je li mladi slovenski košarkaš Luka Dončić bolji ili jednak Draženu Petroviću u dobi od 18 godina, Đorđević je bio jasan:

"Ne bih otišao tako daleko. Dražen je bio jedinstven, ono što je Dražen radio sa 18 je neponovljivo. Dončić je na dobrom putu da postane najbolji europski igrač, on sazrijeva brzinom svjetlosti, oko njega je momčad koja mu omogućava da se njegove pogreške manje vide. Voli košarku, posvećen je. U tim je godinama kakve sada ima Dončić Dražen igrao dva finala Kupa Koraća, to je bila njegova ulaznica u veliki svijet. Kasnije došla Cibona, Real, NBA, bila je tu i reprezentacija. Dončić ima veliki klub, koji stalno ide na velike rezultate, a na velikoj sceni se rađaju veliki igrači. Radeći velike poteze. Bez velike scene ne može se biti najveći."

Divi se Đorđević i nekim potezima Darija Šarića, ne skriva to.

"On se meni jako sviđa. Posebno njegov stav oko igranja za Hrvatsku. Kad su ga u Philadelphiji pitali što će biti s reprezentacijom, bez razmišljanja je kazao da će igrati. To je pravi pristup", poručio je srpski izbornik.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali