INTERVJU KOJI JE IZAZVAO KONTROVERZE / Srpska legenda otvorila dušu: 'Ej, ljudi, mi smo indijanci kao nacija, ovo je jezivo...'

Image
Foto: Profimedia

Pešić je već bio izbornik srpske reprezentacije  (tada SR Jugoslavija) između 2000. i 2002. te je s njome osvojio dvije zlatne medalje

2.10.2021.
17:23
Profimedia
VOYO logo

Kao što se i najavljivalo novi izbornik košarkaške reprezentacije Srbije je iskusni 72-godišnji trener Svetislav Pešić. To je u utorak objavio Košarkaški savez Srbije.

On je na izborničkom mjestu naslijedio Igora Kokoškova, koji je sa Slovenijom osvojio naslov europskog prvaka 2017., ali nije uspio odvesti Srbiju na OI u Tokiju. Pešić će reprezentaciju Srbije voditi već u studenome kada su na rasporedu kvalifikacijske utakmice za SP 2023. protiv Latvije i Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO SE TU IZDOGAĐALO? /

Rebić je neki dan 'prijetio' suigraču, danas se ovaj pojavio s povezom na oku: 'Smirite se, riješili smo to'

Image
ŠTO SE TU IZDOGAĐALO? /

Rebić je neki dan 'prijetio' suigraču, danas se ovaj pojavio s povezom na oku: 'Smirite se, riješili smo to'

Savanovićeve kritike

Nije baš svima najbolje sjeo ovaj potez srpskog košarkaškog saveza, u intervjuu za Republiku oglasio se legendarni košarkaš Duško Savanović koji je bio dosta kritičan prema ovakvom izboru.

"Meni je nepojmljivo da mi u 2021. godIni dovodimo čovjeka od 65. godina na mjesto izbornika, ja ne znam lažemo li se mi da smo zemlja košarke. Ne morate se složiti sa mnom, ali ovo je jezivo. Ej, ljudi, mi smo Indijanci kao nacija. Mi zovemo čovjeka od 65 godina da nam donese rezultat, kako šansu nikome ne damo više od šest meseci ili godinu dana? Došao Kokoškov, otjeran, nije zadovoljio. Stvarno ne znam što mi jurimo", rekao je, između ostalog, Savanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješna karijera

Pešić je već bio izbornik srpske reprezentacije  (tada SR Jugoslavija) između 2000. i 2002. te je s njome osvojio zlatne medalje na EP u Istanbulu 2001. i na SP u Indianapolisu 2002. Od 1984. do 1987. bio je izbornik mlađih selekcija bivše SFRJ, a iz tog razdoblja najviše ga se pamti što je u Bormiju osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu. 

Tijekom karijere vodio je u dva mandata reprezentaciju Njemačke, a u klupskoj karijeri Bosnu, Albu Berlin, Barcelonu, rimsku Lottomaticu, Gironu, moskovski Dinamo, Crvenu zvezdu te Bayern. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo