SRBI SE POKLONILI HRVATSKOJ LEGENDI: / Dražen je u anketi izabran za najboljeg europskog košarkaša svih vremena

Image

Ugledni srpski portal B92.net pokrenuo je anketu tko je najbolji europski košarkaš svih vremena. Dosad je u anketi glasovalo gotovo 50.

26.4.2017.
11:15
VOYO logo

U konkurenciji su, dakle, najveće europske zvijezde, anketa se nije ograničila na područje bivše Jugoslavije, već su "u ponudi" i Dirk Nowitzki, Tony Parker, Pau Gasol, Arvidas Sabonis, Sergej Bjelov, Nikos Galis, Šarunas Marčulionis, Dino Meneghin...

Dobio petinu glasova

No, Dražen je uvjerljivo prvi, legendarni i neprežaljeni hrvatski košarkaš uvjerljivo vodi s čak 11,421 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi na ljestvici je srpski košarkaš Dejan Bodiroga s 8791 glasova, treći je Dirk Nowitzki sa 6672 glasova. Bodiroga je s reprezentacijom dva puta osvajao svjetski i tri puta europski naslov, tri puta bio klupski prvak Europe, dok Nowitzki ima NBA prsten, bio je MVP lige i na šestom je mjestu NBA strijelaca svih vremena.

Nakon što je u Europi osvojio sve, bio svjetski i europski prvak, a s Hrvatskom osvojio olimpijsko srebro u Barceloni, Draženovu karijeru koja se zahuktala u NBA ligi, prekinula je prometna nesreća, 7. lipnja 1993. godine, u Njemačkoj, dok se vraćao s kvalifikacijskog turnira iz poljskog Wroclawa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatski košarkaša, nakon Dražena, najbolje stoji Toni Kukoč (1249), ispred Krešimira Ćosića (798) i Dina Rađe (47).

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo