SRBI ODUŠEVLJENI HRVATOM: / 'Pokazao je cijeloj regiji što znači NBA potencijal. Mi ovakvog igrača - nemamo'

Image

Košarkaši Cibone po prvi su put slavili na gostovanju u Sremskoj Mitrovici, gdje su u nedjelju s 82-71 (20-16, 18-20, 31-17, 13-18) svladali domaći Mega Leks.

5.12.2016.
8:23
VOYO logo

Nakon prvog poluvremena momčad Damira Mulaomerovića imala je samo dva koša prednosti, ali furioznom igrom u nastavku, predvođena nezaustavljivim Antom Žižićem, Cibona je stigla do uvjerljive pobjede.

Žižić apsolutni junak susreta

Zagrepčani su početkom posljednje četvrtine imali +20 (73-53), a domaća momčad je do kraja uspjela samo ublažiti poraz. Utakmicu je obilježio talentirani centar Cibone Žižić koji je ostvario učinak od 35 koševa i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VELIKA PARTIJA CIBONINOG CENTRA: Ante Žižić sjajnim zakucavanjem podigao publiku na noge

Njegova sjajna partija, još jedna za Cibonu, odjeknula je čitavom regijom, a posebno su njome oduševljen Srbi. Pa je tako srpski Telegraf u svom izvještaju o utakmici napisao:

'Momak je sa samo 19 godina pokazao cijeloj regiji da nema veze koliko godina imaš, već na kojoj visini igraš'

"Mladi Hrvat (19) razbio Megu i pokazao šta je pravi NBA potencijal! Mladi košarkaš Cibone Ante Žižić (19, 212) očitao je lekciju iz igre pod obručima ekipi Mega Leksa i pokazao što znači NBA potencijal. Momak koji dominira ove sezone sa samo 19 godina pokazao je cijeloj regiji da nema veze koliko godina imaš, već na kojoj visini igraš", piše Telegraf i nastavlja u istom tonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi se dičimo mladim talentiranim igračima, ali realno ovakvog NEMAMO. Možda krilo Zvezde Boriša Simanić koji je godinu dana mlađi može parirati po potancijalu, ali sve je ti uzalud kad ne igra. Žižić igra u proseku 30 minuta i daje 21, 2 poena po uutakmici uz 9,4 skoka, a Cibona se nalazi na petom mjestu tablice i bori se za play-off".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo