Sramotni skandal na Prvenstvu: 'Izigrani smo, ovo je nečuveno'

Na 17. Azijskim igrama koje se odražavaju u korejskom Incheonu dogodila se velika sramota. Naime, košarkašice Katara odbile su odigrati dvoboj jer nisu smjele igrati s hidžabama na glavama.

25.9.2014.
11:49
VOYO logo

Iako je FIBA prije skoro mjesec dana uoči otvaranja 17. Azijskih igara donijela odluku kako će muslimanskim predstavnicima biti dozvoljeno igrati s hidžabama na glavi, to se nije dogodilo.

Organizatori igara nekoliko minuta prije dvoboja između Mongolije i Katara poručili su kako muslimanske predstavnice ne smiju na glavi imati ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ponosne Kataranke i njihov Savez iz protesta su odlučili kako neće odigrati utakmicu te su se igračice povukle s terena. Susret je registriran rezultatom 20:0 na Mongolke.

"Obećano nam je da će naše igračice moći nastupiti s hidžabama na glavi. To je bio naš uvjet i prije natjecanja. Izigrani smo, ovo je nečuveno. Zbog ovakvog nepoštovanja ne želimo sudjelovati na Azijskim igrama", poručili su iz Katarskog Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotan je ovo skandal koji baca sjenu na Azijske igre, Koreju kao organizatora igara, ali i FIBU koja obećano nije ispoštovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo