SPURSI U SLOBODNOM PADU: / Houston slavio u teksaškom derbiju, dinastija iz San Antonija propušta doigravanje!?

Image
Foto: AFP

San Antonio je trenutačno na desetom mjestu Zapadne konferencije

13.3.2018.
8:41
AFP
VOYO logo

Košarkaši Houston Rocketsa, omjerom najbolje momčadi NBA lige u aktualnoj sezoni, svladali su San Antonio Spurse u teksaškom derbiju igranom u Toyota Centru. Konačnih 109-93 za sastav koji je već osigurao doigravanje za naslov prvaka znači i da su Spursi, dinastija sa 22 divizijske titule i pet naslova prvaka od 1999. godine, trenutačno na desetom mjestu ljestvice klubova Zapadne konferencije, dakle i izvan kruga onih koji će u doigravanje.

Istina, jednak omjer od 37 pobjeda i 30 poraza ima i osmoplasirani sastav Utah Jazza koji u ovom trenutku drži zadnje mjesto Zapada koje će u borbu za naslov. Isto to mjesto, barem zasad, u doigravanju vodi baš na Houston Rocketse koje predvodi najbolji strijelac lige James Harden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je on ponovno povukao momčad do pobjede ubacivši 16 od ukupno 28 poena u trećoj četvrtini, a imao je i po šest skokova i asistencija, ali i ukupno gledanu lošu šutersku večer (2-11 za tri poena, 6-17 iz igre). Spursi, bez Kawhija Leonarda, Manua Ginobilija i LaMarcusa Aldridgea, dobili su samo 33 poena od početne petorke, najviše od Rudyja Gaya koji je ubacio 13.

Westbrookov 99. triple-double

Oklahoma City Thunderi su sa 106-101 bili bolji od Sacramento Kingsa uz 20. ovosezonski i 99. u karijeri triple-double Russella Westbooka (17 poena, deset skokova, 11 asistencija), a Portland Trail Blazersi nastavili niz uspjeha koji se sada proteže na deset utakmica bez poraza. Damian Lillard s 32 koša i deset asistencija te Jusuf Nurkić sa 27 poena i 16 uhvaćenih lopti bili su najbolji kod Portlanda u šesnaest poena razlike izraženoj pobjedi protiv Miami Heata. Završilo je 115-99.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis Grizzliesi, omjerom su najslabija momčad lige, a sve zahvaljujući katastrofalnom nizu kojem se ne nazire kraj. Osamnaesti uzastopni poraz nanijeli su im rezultatom 121-103 Milwaukee Bucksi koje je do slavlja učinkom od 24 poena, šest uhvaćenih lopti četiri asistencije vodio Khris Middleton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Houston Rockets - San Antonio Spurs 109-93

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 103-121

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 106-101

Portland Trail Blazers - Miami Heat 115-99

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo